naar Marker Nieuws indexpagina
Parkeerwachters (tijdelijk) weer terug op Marken
 
Afgelopen maandag werden de parkeerautomaten op de gemeentelijke parkeerplaats van Marken officieel in gebruik genomen. Het personeel in het parkeerhokje was maandag voor het laatst in dienst van de gemeente Waterland. Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren (BOA’s) zouden het werk gaan overnemen.
 
Maar omdat de 'Strada' automaten softwarematige kinderziektes hebben, zijn de parkeerwachters weer (tijdelijk) terug geroepen door de bevoegde ambtenaar van de gemeente Waterland. Gelukkig wilden de meesten wel weer (tijdelijk) terug komen en hadden ze nog geen ander werk gevonden.
 
De redactie was afgelopen dagen 'stomverbaasd' dat er weer voertuigen voor het hokje stonden te wachten en daar gingen betalen.  Afgelopen woensdag constateerde de redactie reeds, dat de dienstdoende BOA de meeste toeristen 'het liet proberen met de automaat', maar de meeste moest vertellen dat ze niet hoefden te betalen, door de problemen met de automaat.
 
Hoe lang de parkeerwachters in het hokje blijven zitten is nog onzeker.
 
Noot van redactielid Freek Schouten wonende in Californië (werkzaam met parkeerautomaten aldaar)
"What a surprise, met die 'Strada' parkeerautomaten hebben we in San Francisco ook heel wat problemen gehad. Na vier jaar weer weggehaald en vervangen", aldus Freek Schouten.
 

Bron: PepProductions, zaterdag 16 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina