naar Marker Nieuws indexpagina
Opbrengst Taxus snoeiactie voor Waterlandziekenhuis
Waterlandse ‘healing environment’ voor oncologisch dagcentrum
Wethouder Laura Bromet bij één van de natuurfoto's
 
Afgelopen jaar is door de inwoners van Waterland en door de gemeente taxussnoeisel ingezameld voor de landelijke Vergroot de Hoop actie. Stichting Vergroot de Hoop beloont namelijk elke m3 die wordt ingeleverd met een bedrag van 50 euro. De opbrengst van de taxusinzameling van 2015 gaat via de Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis naar het onlangs vernieuwde oncologisch dagcentrum Esperanz.  Op maandag 14 april 2016 bracht wethouder Laura Bromet een bezoek aan het nieuwe dagcentrum waar een aantal prachtige natuurfoto’s uit de regio zijn opgehangen dankzij de financiële bijdrage van Waterland.
 
Snoeien voor goed doel
Het snoeisel kon op diverse locaties in onze gemeente ingeleverd worden. Uit de jonge scheuten wordt baccatine gehaald, dat dient als grondstof voor kanker bestrijdende geneesmiddelen. 1m3 taxussnoeisel levert baccatine voor 1 chemotherapie.
 
Dit jaar weer meedoen
Wethouder Laura Bromet: “In deze tijd wordt keer op keer duidelijk dat afval geen afval meer is, maar vaak een waardevolle grondstof voor iets anders. Met het inzamelen van het taxussnoeisel dragen we met elkaar een steentje bij aan de bestrijding van kanker én kunnen we met de opbrengst iets betekenen voor mensen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgen. Reden genoeg dus om hier ook in 2016 weer mee door te gaan. Vijftien juni start het nieuwe snoeiseizoen, dus wij roepen bij deze iedereen met een Taxus in de tuin op om het snoeiafval apart te houden. Help mee kanker te bestrijden vanuit uw tuin!
 
Oncologisch Dagcentrum Waterland Ziekenhuis
In het Waterlandziekenhuis is onlangs het oncologisch dagcentrum ‘Esperanz’ vernieuwd. Esperanz is een samenwerkingsverband tussen drie ziekenhuizen op het gebied van oncologie. In het nieuwe dagcentrum is veel aandacht voor een zogenaamde healing environment: een (fysieke) omgeving die zich er op richt om het welzijn van patiënten, familie en werknemers te bevorderen en hun stress te verminderen. Het door Waterland bijeen gesnoeide bedrag van € 477,50 is dan ook goed besteed aan mooie natuurfoto’s uit de Waterlandse regio.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 19 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina