naar Marker Nieuws indexpagina
'Dynamisch pinnen' bij parkeerautomaten op Marken
Medewerkers van Taxameter Centrale nabij de bussenparkeerplaats
 
Medewerkers van Taxameter Centrale (TMC) hebben vandaag de parkeerautomaten op de grote parkeerplaats op Marken onder handen genomen. Er waren nog diverse problemen met de software. De meeste problemen zijn nu opgelost. Of je vanaf vandaag ook kunt betalen met een VISA creditcard kunt betalen is nog onduidelijk. Bij twee van de drie parkeerautomaten kun je 'dynamisch pinnen'. De komende week zijn de parkeerwachters nog aanwezig.
 
Dynamisch pinnen is een veilige, snelle en eenvoudige manier van betalen.
Er zijn twee grote voordelen bij 'dynamisch pinnen'. Het eerste voordeel is dat de parkeerder tot een bedrag van € 50,- géén pincode meer hoeft in te voeren en dus niet afgekeken kan worden door zakkenrollers en skimmers. Deze wijze van betalen biedt daarmee maximale zekerheid en beveiliging tegen skimmen. Doordat de parkeerautomaat slechts één keer verbinding hoeft te maken met de bank, verloopt een parkeer- en betaaltransactie aanzienlijk sneller en dat is het tweede voordeel.

Voor 'dynamisch pinnen' is geen aangepaste pinpas nodig. De pinpas wordt dan ook niet voor de betaalautomaat gehouden maar wordt, net als bij normaal pinnen, in de betaalsleuf gestoken. Het enige verschil is dat u geen pincode hoeft in te voeren. De automaat bij de bussen parkeerplaats heeft deze mogelijkheid en de automaat nabij het zebrapad.
 
Op de parkeerautomaten is vandaag boven op de automaat een duidelijke aanwijzing geplaatst, welke op, afstand goed is te zien en in de avond is verlicht. Tevens zijn er ook duidelijke 'P'-stickers op de automaat geplakt.
 
Afrondingen
Wat wel nog moet worden aangepast is een afronding. Als je bijvoorbeeld € 10,20 moet betalen, hoef je 'maar' € 10,19 af te rekenen. 'Maar dat is een klusje voor onze ICT-ers op kantoor", aldus de TMC medewerker.
 
Omzetbelasting
Wat de redactie op viel, dat de omzetbelasting niet goed wordt berekend. Want je betaald alleen omzetbelasting over het parkeergeld en niet over de toeristenbelasting. De gemeente Waterland moet dan meer omzetbelasting afdragen aan de Belastingdienst dan nodig is.
 
Als je als toerist met een auto naar Marken komt, en je bent alleen,  dien je € 4,55 af te rekenen. (€ 4,00 parkeergeld en € 0,55 toeristenbelasting). De automaat berekend € 0,79 (€ 4,55 / 121 * 21 : € 0,79) omzetbelasting in plaats van € 0,69. (€ 4,00 / 121 * 21 : € 0,69).
 
  een  duidelijke aanwijzing wordt op de parkeerautomaat geplaatst
Overleg met 'BOA' Wendy  
Bij deze parkeerautomaat kan je NIET dynamisch pinnen Bij deze parkeerautomaat kan je dynamisch pinnen
duidelijke 'P'-stickers  
de eerste foto op het display is 'gestolen' bij Marker Nieuws  
Op dit parkeerbonnetje wordt 'teveel' omzetbelasting (BTW) berekend

Bron: PepProductions, vrijdag 29 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina