naar Marker Nieuws indexpagina
Koningsdag op Marken (video)
woensdag 27 april 2016
Ook op Marken werd op Koningsdag rekening gehouden met de slechte weersverwachting. De in de middag geplande activiteiten vonden daarom plaats in dorpshuis Het Trefpunt.

De dag begon om 05.00 uur met het traditionele brommer rijden, en om 08.00 uur was er het traditionele vlaghijsen. Dit wordt uitgevoerd door oud militairen en actief dienende. Het vlaghijsen is ruim vijftig jaar geleden ontstaan en werd uitgevoerd op het Kerkplein voor het voormalige gemeentehuis. Om 10.30 uur was het tijd voor de aubade op het Kerkplein.
De muzikale ochtendhulde werd onder andere bijgewoond door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon en wethouder Jacob Kes.

Tijdens deze plechtigheid werden dhr. Zeeman en dhr. Van Wort nog even in het zonnetje gezet, daar zij tijdens de lintjesregen een Koninklijke onderscheiding mochten ontvangen. Na de aubade was er voor de gehele bevolking gelegenheid tot het drinken van koffie nabij Jeugdgebouw De Zonnewijzer en kon ook de (kinder)vrijmarkt beginnen.

Omroep PIM was net als elk jaar aanwezig bij de aubade op Marken. Maar heel spontaan was het idee ontstaan om de festiviteiten vanuit Het Trefpunt live te verslaan, zodat alle inwoners van Waterland hiervan mee konden genieten. Een heel leuk idee, maar ook een ambitieus project.

Voor een live uitzending hebben wij normaal gesproken minimaal 6 a 7 mensen nodig, namelijk 3 of 4 cameramensen, een regisseur, een geluidstechnicus, een presentator/presentatrice en vaak ook nog enkele technische mensen achter de schermen.
Enkel waren wij nu maar met 3 mensen op Marken. Maar dat gegeven weerhield Kees, Patty en Thomas er niet van om een live uitzending vanuit Het Trefpunt mogelijk te maken.

De uitzending verliep misschien niet helemaal vlekkeloos, maar het was dan ook de eerste keer dat Omroep PIM een live uitzending met één camera verzorgde. Maar met die ene camera werden de activiteiten in Het Trefpunt uitgezonden in Waterland. Interviews met verschillende aanwezigen en optredens van het Marker Brass Ensemble, Boddie en de Rekels, het zanguurtje met medewerking van de Feestband van Juliana, en natuurlijk het spectaculaire slotoptreden van de Kokosmakronen. Alles was live te zien in elke huiskamer in Waterland.

Door de dag heen kregen onze aanwezige vrijwilligers meer en meer te horen dat mensen naar de live-uitzending zaten te kijken en toen besloten naar Het Trefpunt te gaan want "het zag er wel erg gezellig en druk uit in Het Trefpunt...". Missie geslaagd zullen we maar zeggen!

Bron: Omroep PIM, zondag 1 mei  2016

naar Marker Nieuws indexpagina