naar Marker Nieuws indexpagina
Miniaturen van 'The Wave' op Marken binnenkort verkrijgbaar
 
Donderdag 14 januari 2016 is het watersnood monument ter herinnering aan de watersnood 1916 onthuld: The Wave van Linda Verkaaik. Op het moment wordt er een klein miniatuur ontwikkeld. Een klein beeldje uit RVS metaal, van 11 cm breed, 10 cm hoog. Rondom het werkelijke monument zit een bank in een halve cirkel.
 
In het miniatuur is dit vertaald naar dat de figuren op een half ronde cirkel staan…Het idee van eiland. Deze cirkel is gepolijst en spiegelt als water. Dus ook de invulling van oprijzend uit het water is een tweede laag in het beeldje.
 
De rouw klederdracht ‘zeilen’ die in het grote beeld zitten, zijn minuscuul vervaardigd uit geprint acrylaat. De tekst op de halfronde cirkel is: Marken The Wave 1916-2016. Er komt ook een tweede versie: waarin het acrylaat vervangen is door een uitgesneden tekening van de patronen in de rouwklederdracht. deze versie zal iets goedkoper zijn.
 
Een derde versie waar over gedacht wordt is om de rouwklederdracht patronen te emailleren. Dan zijn de ‘zeilen’ niet meer transparant maar bestaan uit geëmailleerd koper en messing plaat waarop met de hand beschilderd emaille aan de beide zijden. Dit is erg arbeidsintensief en zal maar in een aantal exemplaren verkrijgbaar zijn.
 
De beeldjes kunnen op intekening vooruit besteld worden met een korting van 10%.
 
Bestellen
Linda Verkaaik
Nautenaseweg 4, 3861 PH Nijkerk
( 033-2458347 / ( 06-22541112
l.verkaaik@planet.nl
www.lindaverkaaik.nl
 
Het produceren zal nog 3 tot 4 weken gaan duren. Erna zullen ze verkrijgbaar zijn bij het Marker Museum Kerkbuurt 44, 1156 Marken en in de souvenirs winkel Sijtje Boes. Havenbuurt 21, 1156 AM Marken.
 
  • The Wave, met acrylaat zeilen: zal ongeveer tussen de 50 en 75 euro gaan kosten
  • The Wave in de versie van het filigrain zal ongeveer 50 euro gaan kosten
  • The Wave met emaille aan beide zijden is nog lastig in te schatten, maar ik denk tussen de 100 en 150 euro.
De voorintekening is een indicatie over de belangstelling. Men zit niet vast aan de werkelijke koop totdat de definitieve kost som duidelijk is en men het werkelijke beeldje kan aanschouwen.
 
Naast het watersnood monument op het schiereiland Marken is deze zomer nog meer werk van Linda Verkaaik te bezichtigen. Langs de kust in Hoorn heeft zij 2 beelden staan: Een eerdere versie van The Wave op het Visserseiland en Pieta op de Westerdijk. De 2 beelden maken onderdeel uit van een beeldenroute. Thema van de route is: Communicatie met / over het water. In de beelden tuin De Kunstkwekerij te Wognum, De Graafweg 21a staat verschillend ander werk: o.a. Vrouw met vogel en verschillende kleine beelden uit de beeldengroep Transmissie, geënt op het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci. 
 

Bron: Linda Verkaaik, dinsdag 10 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina