naar Marker Nieuws indexpagina
Website Verkeerseducatiepunt Stadsregio uitgebreid met online informatie
 
Scholen in de Stadsregio Amsterdam kunnen veelal gratis gebruik maken van verkeerseducatieprogramma’s voor hun leerlingen. Via www.verkeerseducatiepunt.nl kunnen zij bij hun onderwijsbegeleidingsdienst lespakketten aanvragen. Deze site voor scholen en ouders is nu uitgebreid met een overzicht van online verkeersmateriaal van bijvoorbeeld liedjes, filmpjes en apps over verkeer(sveiligheid). Op deze manier kunnen leraren en ouders nog makkelijker aan de slag met hun kinderen om ze wegwijs in het verkeer te maken.
 
De Stadsregio werkt met haar gemeenten en partners aan het veiliger maken van het verkeer en het verminderen van het aantal verkeersdoden en -gewonden in de regio Amsterdam. Niet alleen door aanpassingen op straat te doen door gevaarlijke wegen en kruispunten veiliger in te richten en met campagnes, maar ook door educatie. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Als kinderen van jongs af aan wegwijs gemaakt worden in het verkeer en leren hoe ze zich veilig kunnen gedragen, hebben zij later minder kans op ongelukken. Vanaf peuterspeelzaal tot eind middelbare school zijn er daarom lesprogramma’s ontwikkeld die scholen kunnen gebruiken in hun onderwijsaanbod.
 
Als aanvulling heeft verkeerseducatiepunt.nl links opgenomen naar leuke en handige apps, filmpjes en liedjes over verkeer, gesorteerd op leeftijd. Gericht op zowel ontspanning als leren. Leuk om te gebruiken in de klas op het digibord, of samen thuis met uw kind op tablet of smartphone. Voor de jongste kinderen staan er ook liedjes op om naar te luisteren en om op te dansen, als eerste kennismaking met het thema verkeer.
 
De komende maanden wordt verkeerseducatiepunt.nl verder aangevuld met online games, kleurplaten en online les- en oefenmateriaal. In het Verkeerseducatiepunt werken de Stadsregio, haar gemeenten, de schoolbegeleidingsdiensten, Veilig Verkeer Nederland, TeamAlert en andere organisaties die te maken hebben met verkeer en educatie nauw samen.
 
Meer informatie:
http://verkeerseducatiepunt.nl
 

Bron: Stadsregio Amsterdam, donderdag 12 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina