naar Marker Nieuws indexpagina
Werkzaamheden IJtunnel van 15 juli tot 29 augustus 2016
 
De gemeente Amsterdam werkt deze zomer weer in de IJtunnel. De renovatie van deze unieke, oude tunnel uit 1968 is omvangrijk en ingewikkeld. De afgelopen jaren heeft de gemeente al diverse werkzaamheden uit laten voeren om de tunnel te laten voldoen aan de nieuwe wetgeving Veiligheid Wegtunnels, maar nog niet alle benodigde werkzaamheden zijn afgerond.
 
Wat gaat er gebeuren?
Voorafgaand aan het werk in de tunnel zelf werkt de gemeente op het IJplein om het plein gereed te maken voor de bussen van GVB en Connexxion die gedurende de werkzaamheden aan de tunnel het IJplein als tijdelijke eindhalte hebben. De toegangsweg  aan de noordzijde van de IJtunnel, de Nieuwe  Leeuwarderweg, wordt geasfalteerd.
 
In de tunnel zelf gebeurt het volgende:
  • Aanpassen van de ophanging van het ventilatiesysteem
  • Aanpassen van het ventilatiesysteem zelf
  • Kleinere civiele (herstel) werkzaamheden zoals het vervangen van dienstdeuren en een betonnen trap en het repareren van voegen in het wegdek
Wanneer?
De werkzaamheden in de tunnel vinden plaats in een aaneengesloten periode van zes weken: van vrijdagavond 15 juli 23:59 uur tot maandagochtend 29 augustus 5:00 uur.
 
Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer en openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden is de IJtunnel afgesloten voor autoverkeer. Automobilisten worden omgeleid via de Coen- en de Zeeburgertunnel. De omleiding kost tien tot vijftien minuten extra reistijd. De routes van het Openbaar Vervoer worden aangepast.
 
  • Alle buslijnen van busmaatschappij EBS van en naar het Centraal Station rijden om via de Zeeburgertunnel.
  • De lijnen 391 en 394 van Connexxion rijden via de Coentunnel en de Nieuwe Hemweg/ Tasmanstraat.
  • De GVB lijnen 32 en 33 en Connexxion lijn 392 rijden van en naar het IJplein.
  • De GVB lijnen 34 en 35 rijden van en naar het Buiksloterwegveer.
Om extreme drukte bij de veren te vermijden zal de frequentie en de dienstregeling van het IJpleinveer aangepast worden. Ook de frequentie van het Buiksloterwegveer wordt verhoogd.
 

Bron: Gemeente Amsterdam, vrijdag 20 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina