naar Marker Nieuws indexpagina
Monnickendam verliest van EVC en degradeert (video)
dinsdag 17 mei 2016
Op het terrein van Sportvereniging Marken heeft Voetbal Vereniging Monnickendam 1 met 2-1 het degradatieduel van EVC 1 verloren. Hierdoor is Monnickendam gedegradeerd naar de derde klasse.

Afgelopen dinsdag was de degradatie wedstrijd in de 2de klas van Monnickendam tegen EVC. Doordat beide ploegen gelijk waren geëindigd in de competitie moest er een beslissingswedstrijd gespeeld gaan worden op neutraal terrein. Dit werd gehouden op Marken.

Voor de wedstrijd was er al een grote opkomst en toen de mannen het veld betraden aan het begin van de wedstrijd waren er zeker 500 toeschouwers aanwezig om de clash te gaan zien. Voor Monnickendam pakte het begin van de wedstrijd niet goed uit want al binnen 5 minuten kwam er een speler 1 op 1 met de keeper van Monnickendam en maakte de 1-0 voor EVC. De eerste helft was echt in handen van EVC en Monnickendam kon pas het eerste serieuze schot leveren in de 28ste minuut. De wedstrijd ging op en neer en leek voor de neutrale toeschouwer een schaakspel. Langzaam aan kwam Monnickendam een beetje terug in de wedstrijd en leverde wat kansen op maar EVC kwam er ook steeds goed uit met de counter. In de 45ste minuut maakt Nico Lucas gelijk voor Monnickendam met een prachtige kopbal maar deze goal werd helaas afgekeurd.

Na de rust begon Monnickendam weer welvarend aan de 2de helft maar het was EVC die op 2-0 voor kwam in de 50ste minuut. Een aanval die bij de keeper kwam en de aanvaller van EVC net iets slimmer was dan de keeper van Monnickendam. Monnickendam zette aan en ging alles of niets spelen. Na een aantal kansen benutten Deho de kans die hij zelf creëerde en maakte de 2-1. Vanaf de 70ste minuut begon het slotoffensief van Monnickendam, na eerste de lat geraakt te hebben vanuit een vrije trap van Jari Neijssen en daarna een prachtig schot met de buitenkant van de schoen raakte Jari Neijssen weer de lat. Monnickendam bleef aanzetten en in de 90ste minuut was dan daar ook bijna de gelijkmaker maar werd door een wonder van de lijn gehaald door EVC.

Na een bloedspannende tweede helft trok EVC toch aan het laatste eind en plaatste zich voor de promotie/degradatie wedstrijden, Monnickendam bleef met lege handen achter en speelt volgende seizoen in de derde klas.
Camera & interviews : André Peereboom

Bron: Omroep PIM, vrijdag 20 mei 2016