naar Marker Nieuws indexpagina
Muziekvereniging Juliana organiseert voorspeelavond (video)
dinsdag 17 mei 2016
Op dinsdag 24 mei organiseert Christelijke Muziekvereniging 'Juliana' vanaf 19.00 uur een voorspeelavond in Dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken.
 
Judith van Altena, bestuurslid van Christelijke Muziekvereniging 'Juliana': "Los van het feit dat Marken vergrijst is muziek maken in een fanfare niet zo hip. Dus we hebben er goed over nagedacht hoe we dat interessanter konden maken. En een van de dingen die we toen hebben bedacht is dat we superleuke lessen aan gaan bieden. Met aansluitend een heel leuk leerlingenorkest met een goede dirigent ervoor".
 
In overleg met ouders, school, leden en oud-leden is een nieuwe muzieklerares gevonden. Laura Krale gaat de muzieklessen verzorgen bij Juliana. "Heel veel methodes die ik gebruik hebben een thuisspeel-cd. Dus die kun je dan thuis aanzetten en dan kun je meespelen met een hele band erbij. En dat maakt het meteen al een stuk leuker", vertelt Laura. "Ik kan persoonlijk niets leukers bedenken dan muziek maken. En wat ik altijd zie bij kinderen als ze bij mij op les zitten is dat ze ontzettend veel plezier hebben in zowel het musiceren als het dingen samen doen. Het is immers leuk om samen ergens naartoe te werken. En als je dan aan de kinderen laat horen wat ze in korte tijd hebben neergezet dan zijn ze vaak zelf verbaasd over hoe goed het eigenlijk is gegaan. En naast het plezier denk ik ook dat het heel erg goed is voor de ontwikkeling van een kind om muziek te maken."
 
Dinsdag 24 mei 2016 organiseert Muziekvereniging Juliana een voorspeelavond. De leerlingen van het AMV laten horen wat ze tot nu toe geleerd hebben, en de leerlingen die nog les hebben laten horen hoe ver ze al zijn. Iedereen is op dinsdag 24 mei vanaf 19.00 uur van harte welkom in 'Het Trefpunt' om te komen kijken. Heb je interesse om je in te schrijven voor les, dan kan dat op de avond zelf. Iedereen van 8 tot 80 is uitgenodigd. En als er mensen een instrument uit willen proberen, dan zijn er op de avond zelf voldoende instrumenten aanwezig om dit te doen.
Camera & interviews : André Peereboom

Bron: Omroep PIM, vrijdag 20 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina