naar Marker Nieuws indexpagina
Samen goed voorbereid: Coördinatieplan Waterveiligheid Marken
 
Op maandag 6 juni 2016 wordt tijdens de openbare vergadering van de Eilandraad Marken een toelichting gegeven op het onlangs vastgestelde Coördinatieplan Waterveiligheid Marken. Dit plan beschrijft wat de gevolgen zijn van een dijkdoorbraak op Marken en wat de verschillende partijen doen bij een (dreigende) overstroming. Het doel van het plan is een goede voorbereiding van hulpverleners en bewoners van Marken op een (dreigende) overstroming.

Het Coördinatieplan Waterveiligheid Marken is het resultaat van een unieke samenwerking tussen crisispartners, lokale hulpverleners en inwoners van Marken. Zo hebben de reddingmaatschappij, de vrijwillige brandweerpost, de EHBO-groep en de Eilandraad op Marken een belangrijke rol gehad bij het opstellen van het plan. Daarnaast vervullen zij ook een belangrijke rol bij de uitvoering. Bijvoorbeeld bij het inrichten van een coördinatiepunt op een plek die droog blijft en het ondersteunen van verminderd zelfredzamen. Op deze manier is en wordt uitstekend gebruik gemaakt van de lokale kennis op Marken. 
  
Het coördinatieplan is één van de maatregelen die voortkomt uit het convenant dat afgesloten is in het kader van het project Meerlaagsveiligheid Marken. In dit convenant hebben Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Provincie Noord-Holland, gemeente Waterland en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland afspraken gemaakt over maatregelen die getroffen moeten worden om tot een goede crisisbeheersing en rampenbestrijding te komen en de gevolgen van een eventuele overstroming te beperken en waar mogelijk te voorkomen.

Tijdens de grote crisisoefening 'Waterwolf' op Marken  op woensdag 2 en donderdag 3 november 2016 wordt het Coördinatieplan Waterveiligheid Marken in de praktijk getest. Eventuele verbeterpunten naar aanleiding van deze oefening worden verwerkt in het plan.
Bewoners van Marken ontvangen deze week een brief van Gemeente Waterland met informatie over de crisisoefening.
 
 Genoemde bewoners brief
 
Genoemde bewoners brief kunt u terugvinden als bijlage bij 'Ons Streekblad' van donderdag 26 mei 2016
 
DEELNAME AAN DE CRISISOEFENING IS OP VRIJWILLIGE BASIS
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 23 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina