naar Marker Nieuws indexpagina
Markers gefrustreerd door handhaving inrij- en parkeerverbod voor bezoekers
Ondanks het verbod kregen bezoekers die Marken binnenreden of op het schiereiland parkeerden nooit een bekeuring. Hoewel dat gedoogbeleid nu verleden tijd is, leiden de nieuwe, strenge controles ook onder Markers tot behoorlijk veel frustratie.
 
Zo ook bij Jaap Boes van de Eilandraad van Marken. "Dit is heel vervelend. Ik vind dat de gemeente Waterland nu echt in beweging moet komen en maatregelen moet nemen. De mensen zijn gewoon ongelooflijk gefrustreerd door de hele situatie."
 
Het probleem ligt volgens de inwoners bij de dagontheffing. Wie slechts af en toe met de auto bij een Marker op bezoek wil, moet z'n auto aan het begin van Marken tegen betaling parkeren.
 
"Als iemand slecht ter been is en een taxi bestelt moet diegene helemaal naar de parkeerplaats lopen om de taxi te bereiken. De Schipholtaxi mag Marken ook niet in in. Dan moet een Marker met al zijn of haar koffers helemaal naar de parkeerplaats lopen", schetst Jaap Boes een voorbeeld.
 
Ondernemers
Ook ondernemers hebben veel last van het inrij- en parkeerverbod. Bertus Wolters, eigenaar van het plaatselijke cafetaria, is naar eigen zeggen gedupeerd. "We merken het wel in onze financiën. Wij hebben aanvragen van buitenaf, die willen ons graag bezoeken. maar die mogen niet zomaar naar binnen", vertelt hij.
 
Er moet iets veranderen, vinden de Markers. Komende donderdag komen ze bijeen tijdens een raadsvergadering. Zij zien graag het gedoogbeleid weer terugkomen. "Het hoofddoel is dat toeristen niet door Marken mogen rijden. Het is niet het doel om het leven van de inwoners zuur te maken ", stelt Jaap Boes.
Door RTV-NH gepubliceerd op vrijdag 27 mei 2016

Bron: RTV-NH, zaterdag 28 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina