naar Marker Nieuws indexpagina
Help mee kanker te bestrijden vanuit uw tuin
 
Na het grote succes van vorig jaar gaat de actie 'Vergroot de Hoop', nu samen met meer dan 170 gemeentes, ook in Waterland, weer van start. Met deze actie snoeit u voor het goede doel! Uit de jonge taxus scheuten wordt baccatine gehaald, dat dient als grondstof voor kanker bestrijdende geneesmiddelen. 1m3 taxussnoeisel levert baccatine voor 1 chemotherapie. Stichting Vergroot de Hoop beloont elke m3 die wordt ingeleverd met een bedrag van 50 euro.
 
De opbrengst van de taxusinzameling van 2015 in de gemeente Waterland bedroeg € 477,50 dit bedrag is via de Stichting Vergroot de Hoop door de Gemeente Waterland geschonken aan het oncologisch dagcentrum ‘Esperanz’ van het Waterlandziekenhuis. Esperanz is een samenwerkingsverband tussen drie ziekenhuizen op het gebied van oncologie. In het nieuwe dagcentrum is veel aandacht voor een zogenaamde healing environment: een (fysieke) omgeving die zich er op richt om het welzijn van patiënten, familie en werknemers te bevorderen en hun stress te verminderen. Het door Waterland bijeen gesnoeide bedrag van € 477,50 is dan ook goed besteed aan mooie natuurfoto’s uit de Waterlandse regio.
 
U kunt uw steentje bijdragen door het taxussnoeisel apart te houden en dit te deponeren in de aparte bak die voor dit doel nabij de groencontainer op Marken zal worden geplaatst. Iedere zaterdagochtend tussen 11.00 en 13.00 uur kunt u uw groenafval kwijt.
 
De actie loopt van 15 juni t/m 31 augustus 2016
 
Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking
 

Bron: Stichting Eilandraad Marken, dinsdag 31 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina