naar Marker Nieuws indexpagina
Omroep PIM geeft kijkje achter de schermen
 
Op donderdag 16 juni aanstaande nodigt de Publieke Innovatieve Mediadienst (PIM) zijn vrienden en geďnteresseerden uit om een kijkje te komen nemen achter de schermen. Tijdens deze middag in de Grote kerk te Monnickendam leert men wat er nodig is om in korte tijd een uniek evenement te kunnen registreren, zoals bijna 1,5 kilometer aan kabels... Tevens wordt iedereen die nog geen 'Vriend van PIM' is, enthousiast gemaakt om de lokale omroep te steunen; als gulle gever of misschien wel als als vrijwilliger.
 
Registratie van live concert
Tussen 13.00 uur en 15.00 uur wordt er gewerkt aan de opbouw van het concert van het Sheffield University Wind Orchestra. Dit prestigieuze "school orkest" met maar liefst 45 jonge muzikanten heeft vorig jaar de "Silver Award of the National Concert Band Competition" in het Verenigd Koninkrijk (Engeland) gewonnen.
 
Speciale genodigden van PIM en andere geďnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken hoe de registratie van een dergelijk evenement tot stand komt. Van circa 15.00 uur tot 17.00 uur houdt het Sheffield University Wind Orchestra een generale repetitie. Een mooi voorproefje op het concert van die avond in de Grote Kerk te Monnickendam.
 
Zij vragen, terwijl PIM draait
Bezoekers krijgen uitleg over alles wat er bij een live-uitzending komt kijken. Men leert hoe de vrijwilligers van PIM het ‘hele circus’ opbouwen en uitgebreid testen. Er kunnen vragen worden gesteld en wie wil, mag zelfs even meedoen. “We zouden het natuurlijk fantastisch vinden, als er zich nieuwe vrijwilligers aanmelden! We kunnen altijd handige dames en heren gebruiken; techneuten, cameramannen en –vrouwen, enzovoorts. Ook als je niet met je giechel op tv wilt, kun je bij PIM een hoop bijdragen”, aldus Williejan Buter, voorzitter van PIM.
 
Speciaal gereserveerde zitplaatsen
Gedurende deze open dag kan iedereen die het werk van PIM een warm hart toedraagt Vriendje voor een Tientje worden. En dat is niet alleen fijn voor PIM, maar ook voor zijn fans, want Vrienden van PIM mogen vanaf 19.30 uur plaatsnemen op de speciaal gereserveerde plekken vooraan in de kerk. Vanaf deze VIP-plaatsen kunnen zij tot 22.00 uur genieten van het concert van de jonge Britse muzikanten.
Graag zien we u op 16 juni 2016 vanaf 13.00 uur in de Grote Kerk te Monnickendam (De Zarken 2, 1141 BL Monnickendam)
 

Bron: Omroep PIM, woensdag 8 juni 2016

naar Marker Nieuws indexpagina