naar Marker Nieuws indexpagina
Verkeerstellingen op de Walandweg
 
Vandaag zijn op de Walandweg zwarte kabels geplaatst. Deze zwarte kabels liggen er om het verkeer in kaart te brengen. Het aantal voertuigen dat er overheen rijdt wordt geteld.
 
Er kan met de kabels niet alleen worden geteld, er kunnen meer gegevens vastgelegd worden, zoals ook de rijrichting en het tijdstip.
 
Gemeente Waterland
De tellingen worden gedaan om een beeld te krijgen van de hoeveelheid, de snelheid en de indeling van het verkeer op bepaalde wegen in de gemeente Waterland. De tellingen worden gedurende twee weken uitgevoerd via rubber slangen die over het wegdek lopen en zijn aangesloten op een telkast. Er wordt geteld  op tien locaties in de verschillende kernen.
 
 Monnickendam
1. Zuideinde
2. ’t Prooyen
3. Noordeinde
 
Uitdam
4. Uitdammer dorpsstraat, ongeveer halverwege
 
Zuiderwoude
5.  Zuiderwoude dorpsstraat, ongeveer halverwege
 
Broek in Waterland
6. Molengouw, voor de kruising met het Zuideinde/Cornelis Roelsstraat
 
Watergang
7. Populiereweg, ongeveer halverwege
 
Ilpendam
8. Aalduikerweg, ergens halverwege
9. Monnickendammerrijweg
 
Marken
10. Kruisbaakweg, net voorbij de eerste keerlus, maar voor de afslag Kerkbuurt
 
Verkeerstelling
De verkeerstelling meet de verkeersintensiteit op de weg, soms met registratie van vrachtverkeer en rijsnelheden en is een belangrijk onderdeel van verkeersmonitoring. Verkeersmonitoring is het structureel inwinnen van verkeersgegevens met als doel een actueel beeld te hebben van de verkeerssituatie en de ontwikkeling hierin. De verkeersgegevens worden gebruikt om onder meer verkeersplannen te kunnen voorbereiden en na invoering te kunnen evalueren.
 

Bron: PepProductions, vrijdag 10 juni 2016

naar Marker Nieuws indexpagina