naar Marker Nieuws indexpagina
PWN watertappunt op Marken
 
“Ons drinkwater heeft de beste kwaliteit van de gehele wereld”. Dat zei Harry Buyten, manager Klant en Markt van PWN, op maandag 17 augustus 2015, bij de officiële ingebruikname van het watertappunt in Zuiderwoude. En om de afvalberg van kleine plastic flesjes terug te dringen, worden deze watertappunten geplaatst. Vanaf deze week kan dit ook op Marken. Het tappunt staat op de centrale parkeerplaats.
 
Hier zien we de samenwerking tussen de gemeente Waterland en PWN goed samengaan.
Beide organisaties hebben doelstellingen op het gebied van toerisme en recreatie, maar ook op het gebied van milieu en duurzaamheid.
 
Voorbijgangers, toeristen op de fiets, wandelaars, joggers en hardlopers: ieder kan hier zijn fles vullen. PWN controleert geregeld de waterkwaliteit zodat je niet bang hoeft te zijn voor je gezondheid.
 
In de wintermaanden is het tappunt gesloten. Dat is de periode voor onderhoud. Ook kan de vorst bij winterweer dan geen schade geven.
 
Kosten watertappunt
Een PWN-drinkwatertappunt kost per jaar € 1.383,- (tarief 2016). Hierbij zijn alle kosten inbegrepen, zoals het aanleggen en het aansluiten van het drinkwatertappunt, het jaarlijkse onderhoud, het regelmatig testen van de drinkwaterkwaliteit en het weghalen en terugplaatsen van het drinkwatertappunt tijdens de winter. Ook partnerships zijn natuurlijk mogelijk! Gemeenten, bedrijven of instellingen kunnen samenwerken om te werken aan een duurzamere maatschappij. (Bron: PWN). 
 
 
Een toerist uit Israel vult z'n fles

Bron: PepProductions, woensdag 15 juni 2016

naar Marker Nieuws indexpagina