naar Marker Nieuws indexpagina
Rampendiner op Marken : “Eén groot feest”
 
Aan de Noordkant op de haven van Marken stond afgelopen vrijdag een tafel van 44 meter lang en twee meter breed opgesteld. Het was tijd voor het ‘Rampendiner’. De tournee van een “Dijk van Tafel” was neergestreken op het schiereiland Marken.  Met ruim tweehonderd gasten een geslaagd evenement.
 
De tournee begon in Etersheim op donderdag 2 juni en ging vervolgens naar Volendam, Edam en Monnickendam. Het laatste rampendiner is in Purmerend. Het doel van de tafel is, dat de gasten met het Rampendiner worden ‘gered’ en om honderd jaar droge voeten te vieren.
 
Rond de klok van zes arriveerden de eerste gasten op de Noordkant. Zeven uur begon het rampendiner. Het menu bestond uit soep, rijst met vis en custard toe, dit laatste gemaakt van melk van de koeien van Wim Terlouw.
 
Het diner werd verzorgd door cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’, café Restaurant ‘Land en Zeezicht’, Café Restaurant ‘De Taanderij’ en Taverne ‘De Visscher’. Het was de bedoeling dat Zuiderwoude de maaltijd voor de Markers zou bereiden, en andersom, maar omdat Zuiderwoude echter moest afhaken in de serie rampendiners kon dat niet doorgaan. De hoofdmaaltijd werd met de handkar gebracht door ‘Bap’, van het duo ‘Bessie & Bap’.
 
Tijdens het diner waren diverse theateracts op de tafel. Van een geweldige act van toneelvereniging ’t Voetlicht’ tot drie muzikale optredens van de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’. De optredens van acht leden van het Marker Mannenkoor, Nick Springer en Maarten Willemse mogen zeker niet vergeten worden. Maarten zong met z’n vrouw Joanne het songfestival nummer van The Common Linnets ‘Calm after the storm’, waarbij alle gasten aandachtig luisterden. Bert Bakker besprak het maken van gedichten.
 
Op de melodie ‘Daar was laatst een meisje loos’, werd per tafel aan alle gasten gevraagd één couplet te schrijven. Eén tafel had zelfs elf coupletten gemaakt. Aan het einde van de avond werd per tafel één couplet ten gehore gebracht en wel door de gasten zelf met muzikale begeleiding van Nick op accordeon. Tijdens de finale mocht een polonaise en de ‘woonboot’  niet ontbreken op de tafel.
 
Een super geslaagd evenement op de Marker haven, waarbij de weergoden zeer goed gestemd waren.
 
toneelvereniging ’t Voetlicht’ toneelvereniging ’t Voetlicht’
toneelvereniging ’t Voetlicht’  
Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’
Bert Bakker acht leden van het Marker Mannenkoor
Bap met het hoofdmenu Bap met het hoofdmenu
het hoofdmenu act van Maarten Willemse samen met AT
Maarten Willemse met z'n vrouw Joanne Nick Springer
de ‘woonboot’ polonaise
Link naar alle foto's van "Dijk van een Tafel" op Marken

Bron: PepProductions, zaterdag 18 juni 2016

naar Marker Nieuws indexpagina