naar Marker Nieuws indexpagina
Online aanvragen en afhandelen van uw dagkaart inrij-ontheffing voor Marken
 
Vanaf nu kunt u uw aanvraag voor een dag inrij-ontheffing voor Marken online afhandelen. Via het digitaalaanvraagformulier kunt u uw aanvraag betalen met i-deal en naar keuze zelf uitprinten of laten opsturen naar het door u opgegeven adres. Zo bent u er zeker van dat u, op het moment dat u op Marken moet zijn, de juiste inrij-ontheffing in uw auto hebt liggen.
 
Voor wie is deze dagkaart bedoeld?
De ontheffing is bedoeld voor instellingen of leveranciers die goederen moeten afleveren of een andere dienst verlenen en is één dag geldig. Familie en/of gasten van inwoners/ondernemers kunnen ook gebruik maken van de dag ontheffing.  Houdt u er rekening mee dat u met deze inrij-ontheffing niet naar de vuurtoren van Marken mag rijden!
 
Let op als u wilt parkeren op Marken!
Deze dag inrij-ontheffing is geen parkeerkaart; u mag - als u geen inwoner bent van Marken - niet in de oude kern van Marken, op de haven parkeren of bij de vuurtoren parkeren. Voor bedrijven geldt voor het parkeren in deze buurten in sommige gevallen een uitzondering. Neemt u hiervoor even contact op met de gemeente Waterland. 
In de overige gebieden op Marken, zoals de bijvoorbeeld het parkeerterrein aan de Kruisbaakweg, de Minnebuurt, dorpshuis 'Het Trefpunt' en bij de voetbalvereniging mag u wel parkeren.
 
digitaalaanvraagformulier
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 22 juni 2016

naar Marker Nieuws indexpagina