naar Marker Nieuws indexpagina
Heeft u een taxus(haag) in de tuin? Snoei dan mee tegen kanker!
 
Heeft u een taxus(haag) in de tuin? Dat is goed nieuws! Verzamel dan deze zomer het snoeisel, lever het in bij een van de inzamelpunten en Vergoot de Hoop van de kankerpatiënten: Want de jonge twijgen van de Taxus baccata  bevatten baccatine. Baccatine is een belangrijke grondstof is voor het maken van geneesmiddelen waarmee tijdens chemotherapie kanker bestreden wordt. Uw taxussnoeisel kan dus levens redden!
 
Snoei mee tegen kanker
Voor 1 kilo baccatine is meer dan 12 ton snoeisel nodig. Dat is een hele hoop.
Help deze hoop te vergroten en breng tussen woensdag 15 juni en woensdag 31 augustus 2016 uw taxussnoeisel (gratis) naar een van de inzamelpunten in onze gemeente:
  • Monnickendam: op de gemeentewerf en op sportpark Markgouw (bij Baanstede)
  • Marken: op de oude gemeentewerf, bij de groencontainer
  • Ilpendam: bij de parkeerplaats van de voetbalvereniging
  • Broek in Waterland: op het parkeerterrein op het Nieuwland
Het is belangrijk dat het snoeisel jong en zuiver is. Alleen eenjarige scheuten die niet vervuild zijn met bijvoorbeeld aarde of ander snoeisel zijn bruikbaar. De houten inzamelbak is eenvoudig te herkennen aan de ‘Vergroot de Hoop’ banner.

Twijfelt u of u een taxus in de tuin heeft? Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer (0299) 658 577. Onze groenbeheerder helpt u graag.
 
Goed doel
Gemeente Waterland doet mee aan deze landelijke Vergroot de Hoop-actie. Met dit initiatief wordt op diverse locaties door heel Nederland taxussnoeisel verzameld. Naast de baccatine die uit het ingezamelde snoeisel wordt gehaald schenkt Vergroot de Hoop 50 euro per ingezamelde kubieke meter om te doneren aan een goed doel dat gerelateerd is aan kanker.
 
Meer informatie over de actie en over de Taxus baccata leest u op de speciale Vergroot De Hoop - pagina.
 

Bron: Gemeente Waterland, zaterdag 25 juni 2016

naar Marker Nieuws indexpagina