naar Marker Nieuws indexpagina
Marker Winkeltjesroute
met tien Marker ondernemers
 
Er is een mooie samenwerking tot stand gekomen: de Marker Winkeltjesroute. Tien ondernemers op Marken realiseerden zich dat zij een aantrekkelijke geheel vormen van winkels met souvenirs, lifestyle producten, kleding, stoffen, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer leuke artikelen. Allemaal laten ze zich bij de ontwikkeling, inkoop of productie van hun artikelen op hun eigen wijze inspireren door Marken. Zij hebben de samenwerking opgezocht en vormen allemaal een unieke schakel in de Marker Winkeltjesroute. In de folder presenteren de ondernemers zich en is een routekaartje opgenomen, zodat iedereen ze kan vinden. De folder ligt bij de winkeltjes en diverse horecagelegenheden op Marken. En op Facebook is de route te vinden.
 
De Marker eigenaren van de winkeltjes vertellen hun klanten enthousiast over hun aanbod. Zij vormen samen een prachtige variatie van winkels. Bijvoorbeeld met een assortiment van Marker stoffen die nog steeds gebruikt worden bij het maken van Markergoed, onderdelen van het kostuum, theedozen bekleed met bauwenstof en nog veel meer. Maar ook speciale eiland-armbandjes met de contouren van Marken, een miniatuur van het Paard van Marken, Marker botters op schaal, oudhollandse snoepjes, boeken en natuurlijk klompen in allerlei maten. Een aaneenschakeling van leuke ontdekkingen die  bijdragen aan de beleving van de bezoekers aan Marken. En die hen veel meer van het authentieke Marken laat zien dan de gebaande paden die de gemiddelde toerist meestal bewandeld.
 
De Marker Winkeltjes route is tot stand gekomen met de medewerking van:
't Marker Beertje (3)
Marker Klederdrachten, antiek, Curiosa en Souvenirs (2)
Marker Stoffenwinkel G.  Visser (6)
Souvenirshop De Boer (7)
Winkel van Lijs (4)
Sijtje Boes Souvenirshop (9)
 Kunstnijverheidsatelier Zo! (8)
Het Snoephuisje van Marken (10)
Kunst-Boeken-Antiek (5)
Klompenmakerij Marken (1)
 
 Naast een bijdrage van de gemeente Waterland hebben de volgende bedrijven het maken van de folder mede mogelijk gemaakt:
Café Restaurant 'Land en Zeezicht'
Taverne 'De Visscher'
Volendam-Marken Express
Fietsverhuur Marken
Hotel 'Hof van Marken'
Eetcafé 'Flying Sailer'
Cafetaria 'de Verkeerde Wereld'
 
Folder Marker Winkeltjesroute

Bron: Adriana Stam, woensdag 29 juni 2016

naar Marker Nieuws indexpagina