naar Marker Nieuws indexpagina
Afval is grondstof! Ook drankkartons en blik mogen nu bij het plastic afval!
 
Uw plastic afval kunt u in een speciale "Plastic Heroes"-zak naar de grote verzamelcontainers en de gemeentewerf brengen. Op deze manier zamelen we "gewoon" plastic en verpakkingsplastic in. Hieronder verstaan we plastic verpakkingsmateriaal, flessen, flacons, bekers folies, zakken, tubes en potjes; goed beschouwd vormt dit al vaak een groot deel van het huishoudelijke afval.

Vanaf woensdag 6 juli 2016 kunt u ook pakken van sappen, water en wijn, melk, vla en yoghurt, pakken van soepen en sausen, drankkartons en blikjes bij het plastic aanbieden.

Plastic producten en gebruiksvoorwerpen horen niet in de Plastic Heroes-zak of -bak. Hard plastic zoals tuinmeubilair, speelgoed maar ook piepschuim zoals sommige vlees,- groenteschaaltjes, chips verpakkingen en natuurlijk verpakkingen met inhoud horen bij het restafval of kunt u apart bij het grofvuil aanbieden.

Afval is grondstof! Onder dit motto is Nederland bezig met projecten en initiatieven om afval beter gescheiden aan te bieden. Grondstoffen worden steeds schaarser: waardevolle materialen worden onnodig tot afval verwerkt terwijl deze prima hergebruikt kunnen worden. Landelijk is afgesproken te werken aan een afvalscheiding van minimaal 75 %.  Dit betekent dat niet meer dan 25% van ons afval  wordt verbrand, de rest is dus geschikt voor hergebruik! Vandaar het credo: geen afvalstoffen maar grondstoffen!
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 6 juli 2016

naar Marker Nieuws indexpagina