naar Marker Nieuws indexpagina
Caravan of aanhangwagen voor de deur: zo gaat het goed!
 
Een caravan of aanhanger voor de deur. Hét teken dat het vakantieseizoen is begonnen. En je mobiele huisje voor de deur is natuurlijk heel handig bij het schoonmaken en in-uitladen van alle kampeerspullen. Zo kom je vanzelf lekker in de stemming. Maar dit kan voor anderen ook voor overlast of irritatie zorgen: parkeerplekken worden bezet gehouden door caravan of aanhanger en in de vaak smalle straatjes in Waterland wordt de doorgang voor andere weggebruikers soms erg krap.
 
Probeer met het parkeren van caravan of aanhanger dus rekening te houden met uw mede-inwoners. Dan kunt u ook eerder rekenen op begrip van hun kant.
 
Voor alle duidelijkheid gelden er binnen de  gemeente een aantal regels over het parkeren van caravans en aanhangers op de openbare weg. Zo houden we het voor iedereen leefbaar en duidelijk.
De regels (uit de Algemene Plaatselijke verordening of Apv) zijn:
 
  • Een woonwagen, caravan of camper op de weg plaatsen mag niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen in de periode tussen 1 november en 1 maart.
  • Een woonwagen, caravan of camper op de weg plaatsen mag niet langer dan 8 achtereenvolgende dagen in de periode tussen 1 maart en 1 november.
  • Een magazijnwagen, aanhangwagen of keetwagen mag niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op de weg geparkeerd staan.
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 15 juli 2016

naar Marker Nieuws indexpagina