naar Marker Nieuws indexpagina
De Marken Express vaart weer van Marken naar Monnickendam
vrijdag 15 juli 2016
Op symbolische wijze geeft Trijntje Visser de rechten van het overvaren aan Gabriëlle Bekhuis
Begin jaren 70 voer de veerdienst voor het laatst: de Marken Express tussen Monnickendam en Marken. Het was daarom een spectaculair moment dat de dienst afgelopen vrijdag – tijdens de eerste Monnickendammer Visdag – weer in dienst werd genomen.
 
De boot vertrok vanuit de haven van Marken met aan boord o.a. de wethouder van toerisme, Gabriëlle Bekhuis. Tegen 13:00 arriveerde het passagiersschip Ms. Marken in Monnickendam en meerde aan bij het Markerveerhuis. Daar overhandigde de wethouder op symbolische wijze de rechten aan de reder van de Marken Express om ook de komende vrijdagen aan te mogen leggen in Monnickendam.
 
De veerdienst Monnickendam-Marken is een proef die loopt tijdens de Monnickendammer Visdagen. De wethouder is verheugd met deze proef en hoopt dat deze aanslaat omdat op deze manier toeristen meer gelijkmatig binnen de gemeente worden verspreid. In Marken gaan geluiden op dat het aantal toeristen soms te veel is, terwijl Monnickendam nog wel wat extra toerisme kan gebruiken.
 
De Marken-Express is één van de onderdelen van de Monnickendammer Visdagen. Deze vinden nog op vijf vrijdagen plaats: 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus. Tijdens de Monnickendammer Visdagen kunnen bezoekers zien hoe vis wordt gerookt en mag men deze ook proeven. Ook zijn er o.a. oude ambachten, een streekmarkt met lokale producten en ieder week een ander vissersmankoor.
 
De Marken Express vertrekt om 12:15, 13:45 en 15:15 vanuit Marken naar Monnickendam en om 13:00, 14:30 en 16:00 vanuit Monnickendam naar Marken.

Bron: Omroep PIM, woensdag 20 juli 2016

naar Marker Nieuws indexpagina