naar Marker Nieuws indexpagina
Evaluatie Woningbouwprogramma Waterland 2015
 
Informatie Raad-Document Gemeente Waterland
Kennisnemen van het besluit van het college om in te stemmen met de evaluatie van het woningbouwprogramma (WBP) Waterland 2015.
 
Inleiding
Op 12 oktober 2006 heeft de gemeenteraad het Woningbouwprogramma (WBP) Waterland 2006 - 2020 vastgesteld. Daarbij is tevens besloten om jaarlijks de voortgang van het WBP te evalueren.
 
Hierbij treft u de notitie Evaluatie van het Woningbouwprogramma (WBP) Waterland 2015 aan. Deze notitie geeft onder meer inzicht in de woningbouwproductie tot nu toe, projecten die in aanbouw zijn, projecten waarvoor inmiddels een omgevingsvergunning is verleend en de stand van zaken van de overige in voorbereiding zijnde projecten. In de notitie worden verder de actuele ontwikkelingen geschetst.
 
Overwegingen
Hieronder volgen kort de overwegingen voor ons besluit.
 
1. Jaarlijkse evaluatie van het WBP is besloten bij de vaststelling van het WBP in 2006.
Met de evaluatie van het WBP wordt tegemoet gekomen aan de wens van de raad om inzicht te krijgen in de voortgang van onze woningbouwprojecten, welke verzoeken er zijn ingediend voor nieuwe woningbouwinitiatieven etc.
 
2. Met de notitie wordt aan de informatievraag van de raad voldaan.
In de notitie wordt ingegaan op de gerealiseerde en in ontwikkeling/ aanbouw zijnde woningen, woningen waarvoor al een omgevingsvergunning is verleend, etc.
 
3. In de notitie wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen die van belang zijn voor de uitvoering van het WBP.
Het betreft de ontwikkelingen op het gebied van de woningmarkt en positie van corporaties. Ook wordt ingegaan op de voormalige projecten van Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam (nu Wooncompagnie), de Taskforce Ruimtewinst en het versnellingsteam Hellingweg. Tenslotte wordt aandacht besteed aan het onderzoek naar het versnellen van procedures en beleidsstukken die invloed hebben op het WBP.
 
4. Instemming met het geactualiseerde WBP is belangrijk om het in 2016 en verder voortvarend ter hand te kunnen nemen.
Met onze instemming met het geactualiseerde WBP bestaat er - intern en extern - duidelijkheid over de locaties, woningaantallen (voor zover deze vastgesteld zijn) en de programmering voor de komende jaren.
 
5. De mutaties zijn in het WBP verwerkt.
In bijlage 4 wordt een overzicht gegeven van de mutaties in het WBP. Het gaat bijvoorbeeld om wijzigingen in woningaantallen en het geplande jaar van oplevering. Bij alle mutaties wordt de reden van de wijziging aangegeven. Het WBP is hiermee weer actueel en overzichtelijk.
 
Evaluatie van het Woningbouwprogramma (WBP) Waterland 2015
Info komt uit 'raadsinformatie' ingekomen stukken week 29 (2016)

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 21 juli 2016

naar Marker Nieuws indexpagina