naar Marker Nieuws indexpagina
Streekproductenmarkt in Waterland op vrijdag 19 augustus 2016
van 14.00 – 19.00 uur aan de Haringburgwal in Monnickendam
 
Het begint al een begrip in Waterland te worden; de Waterlandse Streekproductenmarkt vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Op 19 augustus kun je proeven van lokale en regionale producten aan de Haringburgwal in Monnickendam. De markt valt dit jaar samen met de laatste Monnickendammer Visdag van het seizoen.
 
Streekproducten zijn in opmars. Ook in Waterland is een stijging in het aantal producten uit eigen streek merkbaar. Lokaal geteelde groenten, vlees uit eigen stal, melk en ijs, ambachtelijk gemaakte kaas, maar ook lokale gebrouwen bier is in de directe omgeving verkrijgbaar. Veel van deze producten kunt u proeven en kopen tijdens de jaarlijkse Streekproductenmarkt die wordt gehouden op vrijdag 19 augustus van 14.00 – 19.00 uur aan de Haringburgwal in Monnickendam. De toegang is gratis.
 
Lekkernijen
Op de Streekproductenmarkt, die van 14.00 – 19.00 uur plaatsvindt, treft u (h)eerlijke lekkernijen zoals o.a. beenham uit Laag-Holland, Waterlands bier, ambachtelijke kazen Katwoude, rocky chocolade, mooie vinaigrette en olijfolie, taartjes en cakes, droge worsten, Engelse pie’s, honing uit de Wijdewormer, lam- en moerkalfvlees uit Waterland, verse thee, handgemaakte klompen, biologische wijnen, overheerlijke taarten en mozaïek van het Weeshuis, de Waterlandse groentenbox en huisgemaakt ijs uit Zunderdorp. Er wacht de bezoeker een ruim opgezette streekmarkt op een historische locatie aan de haven, met regionale lekkernijen met een mooi verhaal.
 
Extra groot evenement
Net als voorgaande jaren wordt deze markt georganiseerd door Stichting Promotie Waterland (SPW). Ook dit jaar is voor de Haringburgwal gekozen, gezien het unieke karakter van deze locatie aan het water. In overleg met de organisatie van de Monnickendammer Visdagen vindt de Streekproductenmarkt plaats op de laatste Monnickendammer Visdag van dit zomerseizoen, die even verderop aan de historische binnenhaven plaatsvindt. Door deze samenwerking hopen we de inwoners en bezoekers nog meer keus te bieden tijdens een extra groot evenement.
 
Parkeren
Brengt u met de auto een bezoek aan de Streekproductenmarkt? Dan kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein bij de Grote Kerk (Bolwerk en Loswal), op het Verenigingsplein of bij Swaensborch (Pierebaan). Vanaf deze locaties is het nog geen vijf minuten lopen naar de Streekproductenmarkt en de Monnickendammer Visdagen.
 
Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting beheert informatiepunten in zowel Monnickendam als Marken.
 

Bron: Stichting Promotie Waterland, dinsdag 2 augustus 2016

naar Marker Nieuws indexpagina