naar Marker Nieuws indexpagina
Film opnames ‘Dikkertje Dap’ op Rietlandenschool op Marken
In het midden de zeven jarige Liam, die 'Dikkertje Dap' speelt
 
Vorige week waren er op de Protestants Christelijke Basisschool ‘De Rietlanden’ op Marken opnames voor een bioscoopfilm, getiteld ‘Dikkertje Dap’.  Productiebedrijf ‘Lemming Film’ uit Amsterdam maakt deze film en zal in 2017 in de bioscoop te zien zijn. De regie van de film is in handen van Barbara Bredero.
 
Waar gaat de film over ?
Dikkertje Dap gaat over een jongetje dat op dezelfde dag is geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in een dierentuin en Dikkertje daar veel tijd doorbrengt, worden Dikkertje en Raf beste vrienden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, totdat Dikkertje jarig wordt en de leeftijd krijgt om naar school te gaan, en hij erachter komt dat Raf niet naar school gaat. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt tegelijkertijd allerlei hele leuke en spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Eduard. Uiteindelijk gaat Dikkertje zo ver dat hij zijn giraf-vriend meeneemt naar school. Zo kan hij zijn beide vriendjes toch bij elkaar brengen.  Dit alles naar het beroemde liedje van Annie M. G. Schmidt.
 
De redactie is vorige week op de set geweest en rond geleid door uitvoerend producent Juri Keuter. Het productiebedrijf had de gehele school in gebruik. In elk lokaal stond wel wat, van opslag tot filmset.
 
De opnames werden eind vorige week afgerond op de school aan de Buurterstraat. Verder worden er binnenkort ook opnames binnen Marken gemaakt en in de herfstvakantie wederom op de Rietlandenschool.
 
Alle lokalen waren in gebruik Alle lokalen waren in gebruik
In de gemeenschapsruimte In de gemeenschapsruimte

Bron: PepProductions, maandag 22 augustus 2016

naar Marker Nieuws indexpagina