naar Marker Nieuws indexpagina
Waterlanders denken mee over dilemma's ruimtelijk beleid
'Oogst van de Taxatie' bekend gemaakt
 
De gemeente Waterland is sinds begin dit jaar bezig met de voorbereidingen voor het opstellen van de Omgevingsvisie Waterland 2030, de koers voor het ruimtelijk beleid op de lange termijn. De ideeën, wensen, kansen en knelpunten die eerder dit jaar in de vorm van visiebijdragen naar voren zijn gebracht, hebben geleid tot een aantal dilemma’s.
 
Digitale peiling
De visiebijdragen konden in het voorjaar worden ingediend per post, e-mail en via een website. Ook is er een aantal themabijeenkomsten en een open bijeenkomst georganiseerd. Wethouder Jean van der Hoeven: “Voor een aantal onderwerpen kwam uit de visiebijdragen een duidelijke lijn en andere onderwerpen hebben geleid tot dilemma’s. Deze dilemma’s hebben we met vragen en keuzes in een digitale peiling teruggelegd bij inwoners, bedrijven, leerlingen en organisaties, zodat zij hun mening hierover konden geven. Tussen 26 mei en 7 juli hebben we maar liefst 277 reacties ontvangen. We zijn erg blij met de belangstelling die wederom is getoond om mee te denken over de toekomst van Waterland.”
 
Oogst van de Taxatie
Het resultaat van de peiling is samengevat in het visiedocument ‘Oogst van de Taxatie’. U kunt dit document inzien bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentehuis in Monnickendam (tijdens de openingstijden) en via de Omgevingsvisie Waterland 2030.
 
Vervolg
Alle tot nu toe verkregen informatie wordt gebruikt voor het opstellen van de ontwerp-omgevingsvisie. Wethouder Jean van der Hoeven: “Als de ontwerp-omgevingsvisie ter inzage ligt, kunnen inwoners en belanghebbenden hun mening geven in de vorm van een zienswijze. Ik verwacht dat dit in het vierde kwartaal van 2016 zal zijn.”
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op onze pagina Omgevingsvisie. Hier vindt u, naast documenten zoals de ‘Oogst van de Taxatie’, informatie over de aanleiding, de planning en het proces van de Omgevingsvisie Waterland 2030.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 1 september 2016

naar Marker Nieuws indexpagina