naar Marker Nieuws indexpagina
Kick-off Sportvereniging Marken 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus jongstleden heeft de Kick-Off 2016 voor de jeugd van Sportvereniging Marken weer plaatsgevonden.
 
vrijdag 26 augustus 2016
Vrijdagmiddag 12:30 meldden de eerste trainers zich op het sportcomplex van de plaatselijke SV. Na een korte uitleg over welke trainingsvormen er geoefend moesten worden, gingen de trainers aan de slag om de trainingsvelden uit te gaan zetten. Zeven Onderdelen werden er, verspreidt over het A- en B veld, uitgezet zodat er door elk team na 20 minuten oefenen doorgeschoven kon worden. Dit jaar waren de JO11-1, JO11-2, JO13, MO13, JO15, MO15, JO16 en de Mini Pupillen present. Vanaf dit voetbalseizoen een nieuwe benaming voor de teams dus A, B, C etc. teams zijn vanaf nu verleden tijd.
 
Om 13:30 druppelden de eerste spelers het terrein binnen. Al snel was de hele ploeg (ruim 100 kinderen) compleet en dus konden om 14:00, na een kort welkomstwoord van de Jeugd Commissie, de trainingen beginnen. Het was goed om te zien dat dit jaar een aantal trainers door spelers van de JO19 werden geholpen. Top!
 
    Dit jaar kon er niet geklaagd worden over het weer want de temperatuur was zeer goed (beetje te warm zelfs) en het bleef droog. Dat betekende dus veel zweetdruppeltjes en natuurlijk moet er dan ook veel gedronken worden. Alleen een drinkbus was niet voldoende dus de Jeugd Commissieleden liepen regelmatig over het veld met heerlijke koude limonade.
 
De training duurde tot 16:30. In overleg met de trainers / leiders gingen een aantal teams even snel een frisse duik nemen in het Markermeer. Dit om de lichamen lekker even te laten afkoelen.
 
 
 Ondertussen waren de eerste pannenkoekenbakkers al binnengestroomd en hadden een lekker plekje in de schaduw opgezocht. Ze waren er klaar voor om honderden pannenkoeken te bakken want Emiel had het kant en klare pannenkoekenbeslag reeds had gebracht. Ook dit jaar werden de pannenkoeken weer door “De Verkeerde Wereld” gesponsord, waarvoor uiteraard onze grote dank!
 
Ook de vrijwillig(st)ers, die de kids voorzien van pannenkoeken, waren er dus toen de eerste pannenkoeken klaar waren begon de machine te lopen. De MP’s begonnen als eerste te smikkelen, gevolgd door de JO16 aangezien zij na het eten nog een uurtje gingen trainen.
 
Tegen een uur of zeven hadden alle teams, begeleiding en de vrijwillig(st)ers een flink aantal pannenkoeken naar binnen geschoven. Toen was het tijd voor de pannenkoekenbakkers zelf om nog te eten en even bij te komen.
Het was mooi om te zien dat het avondeten liep als een trein dus wij hopen dat iedereen er over 2 jaar weer bij kunnen zijn!!
 
Na het avondeten was het tijd voor een vossenjacht. In 10 verschillende ploegen liepen de kids door het oude gedeelte van Marken op zoek naar vossen.  Er moesten namelijk 9 vossen gevonden worden die natuurlijk verkleed waren. Dat varieerde van een parkeerwachter, een monnik, een afro lady tot een hardloopster. Nadat teams de vossen hadden gevonden en de raadsels hadden opgelost keerde iedereen weer veilig terug op het sportcomplex en daar stond voor iedereen nog een zakje chips en limonade klaar. Vanaf nu konden de kids de avond zelf invullen. En dat hebben we geweten. Tot een uur of drie werden er nog (voetbal) spelletjes in de kantine gehouden met de JO13 en de MO13. Erg gezellig!!
 
 
zaterdag 27 augustus 2016
Na een goed verlopen nacht moest er natuurlijk ook nog ontbeten worden. Vanaf half acht was de ochtendploeg al bezig om de tafels te dekken. Beetje bij beetje kwamen de spelertjes binnendruppelen. Sommigen zagen er, tegen alle verwachting, zeer fris uit. Anderen hadden duidelijk wat meer moeite. Het is  wel een leuk gezicht wanneer de hele kantine vol zit met kinderen die gezellig zitten te ontbijten.
 
  Om 09:30 uur stond het laatste onderdeel van de kick-off op het programma. Een toernooi per leeftijds catergorie. De MO13, JO11-1 en JO11-2 zaten in 1 poule. De JO13 en JO15 vormden de andere poule. De MP werkten onderling een toernooi af. Er werden heel wat leuke en spannende wedstrijden gespeeld en het bleef tot de laatste
wedstrijden spannend welk team er met de eeuwige roem naar huis zou gaan.
  
De dames van MO15 moesten deze ochtend een bekerwedstrijd spelen, welke glorieus met 10-1 werd gewonnen, en daardoor werkten het JO16 team deze ochtend een training af.
 
Een kick-off kan natuurlijk niet zomaar plaatsvinden. Voor dit evenement over twee dagen moet er veel gebeuren. Het avondeten en ontbijt moet worden verzorgd door vrijwilligers. Er waren dit jaar vossen nodig voor het entertainment. De trainers en leiders hebben (wellicht) een vrije dag moeten nemen om vrijdag de training te verzorgen. Er moet worden schoongemaakt. Zo zijn er dus een behoorlijk aantal vrijwilligers nodig geweest om deze kick-off te kunnen organiseren. Hier willen wij graag iedereen heel erg voor bedanken. SUPER!!!
 
Het belangrijkste was dat de kinderen het een toffe kick-off zouden vinden. Uit de geluiden die wij hoorden was die doelstelling gehaald.
 
Wat ons betreft vindt er over 2 jaar weer een twee daagse kick-off plaats.
 
Met sportieve groet,
De Jeugd Commissie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Martin Traupe, woensdag 7 september 2016

naar Marker Nieuws indexpagina