naar Marker Nieuws indexpagina
Contact maken staat centraal in Waterland tijdens de themaweken
Van donderdag 22 september tot en met zondag 16 oktober 2016
 
Van 22 september tot en met 16 oktober 2016 vinden landelijk de week tegen eenzaamheid, de week van de opvoeding en de kinderboeken week plaats. Gemeente Waterland verbindt deze weken aan elkaar met als thema “contact”. Er worden in deze weken door diverse organisaties leuke en leerzame activiteiten georganiseerd binnen de gemeente. Met als aftrap op 22 september een lunch voor alle inwoners van Waterland!
 
Contact maakt gelukkig(er)
Gemeente Waterland vindt het belangrijk om daar waar het kan een rol te spelen bij het leggen van maatschappelijke contacten. Portefeuillehouder Jacob Kes: “Sociale contacten kunnen bijdragen aan het welzijn van de mens. Door het regelmatig hebben van sociale contacten voelen mensen zich gelukkiger. Het maken van contact is echter niet voor iedereen even vanzelfsprekend of gemakkelijk. Hier willen we vanuit de gemeente graag aandacht voor vragen.”
 
Om een bijdrage te leveren in het maken van sociale contacten heeft de gemeente Waterland een inventarisatie gemaakt van activiteiten die in de themaweken georganiseerd worden door diverse Waterlandse organisaties. Denk hierbij aan een Baby- en peuterinstuif of Ontmoet, kook en dineer workshop of een voorleeswedstrijd of High tea gemaakt door kinderen en ga zo maar door dus voor elk wat wils. Dit kunnen eenmalige activiteiten zijn maar er zijn ook  activiteiten die  vaker per jaar worden georganiseerd.
“Ik ben er trots op dat Waterland zo’n actieve en betrokken samenleving is waar in het kader van samen doen al veel georganiseerd wordt door verenigingen en maatschappelijke instanties. De mogelijkheid om contact te maken is hierbij vaak al aanwezig.” aldus portefeuillehouder Kes. “Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden voor de activiteiten en dat hier mooie blijvende contacten uit voort vloeien.”
 
Deelnemen aan een activiteit?
Heeft u zin om deel te nemen aan een activiteit? Kijk dan snel op de thema-pagina
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 15 september 2016

naar Marker Nieuws indexpagina