naar Marker Nieuws indexpagina
Pieter Schipper wint Marker Jeu de Boules competitie 2016
Bart Schipper & Jan Peereboom winnen dubbelkampioenschap
Pieter Schipper met de 'beker met de grote oren'

De Marker Jeu de Boules competitie 2016 werd afgelopen zondag afgesloten. Pieter Schipper mocht als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. De twaalfjarige Bart Schipper en Jan Peereboom kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap.

Afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen. Uiteindelijk werd Pieter Schipper winnaar en tweede werd Jan Peereboom van het seizoen 2016. De finalisten speelden drie partijen tegen elkaar, waarbij het 2-1 werd in het voordeel van Pieter (13-15, 13-9 en 14-9). Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken. Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. Bart Schipper en Jan Peereboom wonnen de finale met 15-6 van Jan Commandeur en Geertje Zeeman.

Ook dit jaar was er een ‘Triple Toernooi’. De punten van drie spelletjes werden bij elkaar opgeteld. Aan het eind was Jan Commandeur de ‘Triple kampioen’ en hij mocht een fles prosecco in ontvangst nemen.