naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Derde editie van ‘Lekker Marken’ een groot succes
 
In navolging van zondag 1 februari 2015 vond afgelopen zondag de derde editie plaats van 'Lekker Marken'. Aan deze culturele en culinaire tour op het schiereiland Marken deden 250 deelnemers mee en was uitverkocht.
 
Alle deelnemers hadden een start locatie ontvangen, zodat niet iedereen bij dezelfde locatie zou gaan beginnen.
 
Op vertoon van de deelnemerskaart konden de deelnemers bij zes eetgelegenheden op Marken een heerlijk gerechtje met een bijpassend drankje proeven en konden ze gratis het Marker Museum met de expositie 'Watersnoodramp 1916; 100 jaar droge voeten' bezoeken. 
 
De volgende eetgelegenheden deden mee aan ‘Lekker Marken’:
·        Cafetaria 'De Verkeerde Wereld'
·        Brasserie Restaurant 'De Taanketel'
·        Café Restaurant 'Land en Zeezicht'
·        Taverne 'De Visscher'
·        Hotel Restaurant 'Hof van Marken'
·        Eetcafé 'Flying Sailer'
 
Bij een aantal locaties was ook ‘live’ muziek aanwezig, wat de sfeer ten goede kwam. Als er ook een rondleiding was geboekt, kregen de deelnemers een culturele tour en vertelde één van de gidsen van 'Rond Marken' verhalen over vroeger. Deze verhalen stonden in het teken van de Watersnoodramp 1916. De deelnemers die geen rondleiding hadden geboekt, liepen op eigen gelegenheid door Marken en bepaalden zelf wanneer ze doorliepen naar de volgende gelegenheid.
 
Het evenement duurde van twee tot zes uur, maar de deelnemers hoefden daarna nog niet naar huis. Taverne ‘De Visscher’ verzorgde voor alle deelnemers, belangstellenden en de horeca ondernemers de officiële afterparty. Daar kon een ieder de dag samen evalueren en onder het genot van een borrel en muziek nagenieten van deze dag.
 

Bron: PepProductions, zondag 25 september 2016

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek