naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
‘Landskampioen klasse 112’ Brandweer Marken gehuldigd
Onder grote belangstelling is woensdagavond Brandweer Marken gehuldigd voor het winnen van de landelijke finale ‘klasse 112’ in Berghem (Brabant). De huldiging vond plaats op het bordes van het voormalige gemeentehuis, aan het Kerkplein op Marken, met muzikale ondersteuning van de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’.
 
Zaterdag 24 september jongstleden ging Marken de strijd aan met nog acht brandweer posten, om de landstitel ‘klasse 112’. Marken won met vier punten verschil op nummer twee Oldebroek, tevens hele goede vrienden van Brandweer Marken.
 
Woensdagavond begon de huldiging met een rondje ‘op de kar’ door Marken. Het winnende team, wat bestond uit bevelvoerder Justin Zeeman, Ashley Zeeman, Hilco de Waart, Dirk de Waart, Dennis Boes en Pieter-Jan Teerhuis, was op de kar in ‘uitgaanstenue’ gekleed. Ze werden door vele plaatsgenoten toegejuicht.
 
De finish was op de Kerkbuurt. Vervolgens reed het winnende team met de brandweerauto het Kerkplein op. Daar wachtte burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon en vele aanwezigen op de kanpioenen. Ook aanwezig waren Monique van Beek en Robin Alblas, namens de Veiligheidsregio, Zaanstreek-Waterland, waar Marken onder valt en vele brandweer collega’s uit de regio.    
 
Postcoördinator van Marken, Dirk Boes, opende de avond en noemde de historische waarde van het ‘Landskampioenschap’. Hij  memoreerde dat Marken na voorrondes eerder dit jaar in Wieringerwerf, Ermelo en Westerbork, in Berghem landelijk winnaar in de klasse 112 is geworden. Vervolgens kwam burgemeester Wagenaar-Kroon aan het woord. Zij feliciteerde het team met de eerste prijs en sprak lovende woorden. Alle teamleden kregen een bos bloemen van de burgemeester. ‘Juliana’ gaf vervolgens een serenade, waar het Wilhelmus niet in ontbreken mocht. Na het maken van een staatsiefoto voor het bordes was de officiële huldiging ten einde.
 
Na het officiële gedeelte had de bevolking de gelegenheid om de winnaars te feliciteren.
  Cameraman voor Omroep PIM, Peter van Maanenberg  
 

Bron: PepProductions, woensdag 28 september 2016

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek