naar Marker Nieuws indexpagina
Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief
 
Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Doe dan mee aan de gratis cursus Politiek Actief!

Op vijf woensdagen in november 2016 organiseren de gemeenten:
Beemster
Edam-Volendam
Landsmeer
Oostzaan
Waterland
Wormerland
gezamenlijk een cursus Politiek Actief. Hiermee willen de gemeenten u als inwoner enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. 

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook daarvoor is de cursus zeer geschikt.
 
Programma
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten in de avonduren. De locaties van de bijeenkomsten zijn verdeeld over de deelnemende gemeenten. De indeling van de locaties is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.   
Tijdens de cursus vergroot u uw theoretische kennis over de lokale politiek, en versterkt u uw vaardigheden, zoals debatteren en lobbyen bij een gemeente. Daarnaast bezoekt u een gemeenteraadsvergadering in uw eigen gemeente.
 
Vijf bijeenkomsten
woensdag 9 november 2016 : Bijeenkomst 1  -  Introductie en kennismaking (gemeentehuis Waterland)
woensdag 16 november 2016 : Bijeenkomst 2  -  De gemeente (gemeentehuis Landsmeer)
woensdag 23 november 2016 : Bijeenkomst 3  -  De gemeenteraad (gemeentehuis Oostzaan)
woensdag 30 november 2016 : Bijeenkomst 4  -  Lobbyen bij de gemeente (gemeentehuis Edam-Volendam)
woensdag 7 december 2016 : Bijeenkomst 5  -  Debatteren (gemeentehuis Wormerland)
 
De cursus wordt verzorgd door Prodemos  Huis voor democratie. Wilt u zich aanmelden of meer weten over de cursus? Neem contact op met de griffier via
telefoonnummer (0299) 658 643, e-mailadres griffier@waterland.nl
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 30 september 2016

naar Marker Nieuws indexpagina