naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Kledingactie ‘Mensen in Nood’ op Marken wederom succesvol
De vrijwilligers hebben ook veel lol tijdens het ophalen van de kleding
 
De kledingactie ‘Mensen in Nood’ werd afgelopen zaterdag voor de 41ste keer georganiseerd op Marken. Met vele vrijwilligers werd er in twee uurtjes bijna 4˝ ton aan kleding opgehaald op Marken voor een goed doel van ‘Mensen in Nood’. Dit jaar was het doel, de hulp aan vijfhonderd Nepalese families, die door aardbevingen en overstromingen noodgedwongen hun dorpen moesten verlaten.
 
Rond de klok van tien verzamelden de vele vrijwilligers zich in het onderkomen van de duivenvereniging ‘Door Vriendschap Sterk’ aan de Boxenring. De vrachtwagen waarmee de kleding  werd meegenomen naar de landelijke verzamellocatie in Boxtel,  was toen ook reeds gearriveerd. De (vaste) chauffeur had dit keer gezelschap van z’n zesjarige dochter.
 
De ochtend werd geopend met koffie en wat lekkers voor alle medewerkers. Vervolgens sprak organisator, Eef Visser, de aanwezigen toe. Eef bedankte alvast de vele vrijwilligers voor hun inzet en natuurlijk de duivenvereniging voor het belangeloos beschikbaar stellen van de ruimte voor de jaarlijkse actie. Het is altijd een huis-aan-huis-actie. Marken wordt tevoren in buurten verdeeld en iedere chauffeur kreeg een buurt toebedeeld en vrijwilligers lopen daarna mee om alles langs de deuren op te halen.  Met een stralend zonnetje kon na deze opening het ophalen van de kleding beginnen. De kleding was door de inwoners van Marken in vuilniszakken gestopt en langs hun woning neergezet. Het ophalen gebeurde middels auto’s met aanhangers en busjes, die de opgehaalde kleding naar de vrachtwagen op de bussenparkeerplaats brachten.
 
Rond de klok van twaalf reed de vrachtwagen richting Boxtel met ruim vier ton aan kleding.
 
´Mensen in Nood´ is een actie, welke jaarlijks in de maand oktober op Marken wordt georganiseerd door Eef Visser en Nelie Springer-Zeeman.
 
  De kleding was door de inwoners van Marken in vuilniszakken gestopt en langs hun woning neergezet  
    Aankomst lege vrachtwagen
  De eerste kledingzakken zijn reeds gearriveerd De ochtend begint met koffie en wat lekkers
  organisator Eef Visser spreekt de vrijwilligers toe Nelie Spinger-Zeeman en Eef Visser
Vrijwilliger Martijn toont z'n 'straten' briefje Trijntje Appel regelde de koffie Nog een bijna lege vrachtwagen
De chauffeur met z’n zesjarige dochter    
    Ruim vier ton kleding
  Eef zoekt de brillen uit  
  De vrachtwagen vertrekt naar Boxtel  

www.samskledingactie.nl

Bron: PepProductions, zaterdag 8 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek