naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagde wandeltocht IJsclub Marken
Wandelaars van jong tot oud
 
‘Land-over-zand-koek-en-zopie’ was de naam van de wandeltocht die IJsclub Marken afgelopen zaterdag organiseerde op Marken. Er was een prachtige route, uitgezet over een verrassend stukje Marken. Met de wandeling van ± 4,5 kilometer, liepen 170 wandelaars mee.
 
Vanaf 15.00 uur kon een ieder inschrijven. Bij de inschrijving kreeg men een stempelkaart. Deze moest men bij diverse stempelposten laten afstempelen. De tocht zelf begon rond de klok van vier uur. Voor de start richtte voorzitter Cornelis Roos een woordje tot de aanwezigen. Hij wenste een ieder een mooie wandeling toe.
 
De start was op de IJsbaan nabij Wittewerf. Daar moesten de deelnemers hun eerste stempel ophalen. Vervolgens werd er over de ijsbaan en het Oosterpad richting Paard van Marken gelopen. Halverwege het Oosterpad was de tweede stempelpost. Na het ophalen van de stempel gingen de wandelaars ‘land-over-zand’ richting Moeniswerf. Net voorbij Moeniswerf was stempelpost nummer drie. Vervolgens werd er via Rozewerf, langs Grotewerf, gelopen naar een ‘verrassend nieuwbouw project’ op Marken. Op de Remmerswerf waren de nieuwe brandweerhuisjes van Brandweer Marken opgebouwd. Tussen de huisjes stond stempelpost nummer vier. De wandeling liep verder via de Boxenring, Wittewerf richting de finish op de ijsbaan.  Bij elke stempelpost was er ook gelegenheid om wat te drinken.
 
De vele wandelaars, van jong tot oud, hebben genoten van deze wandeling, wat zeker navolging verdiend. De aanwezigen EHBO hoefde niet in actie te komen.
 
Na de wandeling was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. Muzikale omlijsting was er van de Marker bands Neil Young Coverband, The Outlaw en Road2Nowhere.
 
Naar alle foto's van de 'Land-over-zand-koek-en-zopie' wandeling 2016

Bron: PepProductions, zaterdag 8 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina