naar Marker Nieuws indexpagina
Burger(s)prijs 2016 voor Huis aan het Water
 
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waterland op maandag 2 januari 2017 is de “Burger(s)prijs” 2016 uitgereikt. De prijs is gewonnen door Stichting Huis aan het Water in Katwoude.
 
Motivatie
De Stichting Huis aan het Water zet zich in voor mensen die de ziekte kanker hebben en hun naasten. Bij het Huis aan het Water kan iedereen die te maken heeft (of heeft gehad) met deze ziekte terecht. Dat kunnen patiënten, partners, familie en/of vrienden zijn. Het is een prachtig huis met uitzicht over de Gouwzee. De ideale plek voor patiënten en hun naasten om het hoofd vrij te maken, tot rust te komen, de balans terug te vinden of juist samen dingen te doen. De insteek is om te leren leven vanuit een ander perspectief, waarbij de kwaliteit van leven centraal staat. Vanwege de manier waarop de stichting zich inzet voor de (zieke) medemens wordt de Burger(s)prijs 2016  aan Stichting Huis aan het Water toegekend.
 
Burger(s)prijs 
Jaarlijks reikt de gemeente Waterland de Burger(s)prijs uit. Met de Burger(s)prijs wordt een persoon of groep personen onderscheiden voor hun belangeloze inzet voor de Waterlandse gemeenschap. De prijs bestaat uit een uniek kunstwerk van een beeldend kunstenaar. Dit jaar is dat een bijzonder fraai ingelijste pentekening “Danseressen” van Rob Cerneüs jr.
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 2 januari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina