naar Marker Nieuws indexpagina
Ondernemersprijs 2016 voor Waterland Installatietechniek
 
Maandag 2 januari 2017 is tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waterland de ondernemersprijs 2016 uitgereikt. Als “ondernemer van het jaar” is Waterland Installatietechniek uit Broek in Waterland onderscheiden.
 
Motivatie toekenning prijs
In 1985 startte Cor Ebbelaar zijn bedrijf Waterland Installatietechniek in Broek in Waterland. Sinds 2006 is Leo de Boer mede-eigenaar. Het bedrijf ontzorgt, informeert en adviseert particulieren en bedrijven op het gebied van verwarming en sanitair. Dat doen zij veel in Waterland, maar ook daarbuiten. De meeste medewerkers zijn al lange tijd verbonden aan het bedrijf. Zo is de oudste monteur 68 en is de jongste monteur in opleiding 18 jaar. Op het gebied van duurzaamheid en innovatie is het bedrijf een voorloper in de branche. In 2016 heeft een nieuw systeem ervoor gezorgd dat er volledig digitaal wordt gewerkt. Waterland Installatietechniek is bovendien bijzonder actief als het gaat om ondersteunen, adviseren en sponsoren van sportclubs en vrijwillige initiatieven. Levendigheid in een gemeenschap vinden zij van groot belang. Ook heeft het bedrijf samenwerking met Waterlandse bedrijven hoog in het vaandel staan. De jury ziet in Waterland Installatietechniek een innovatief, solide en betrouwbaar bedrijf dat veelal op de achtergrond acteert. De passie voor het vak, de trots voor het bedrijf en de betrokkenheid bij de medewerkers en bij Waterland maakt naar het oordeel van de jury  Waterland Installatietechniek tot winnaar van de Ondernemersprijs 2016. 
 
Ondernemersprijs
Vanaf 2012 reikt de Ondernemersvereniging Waterland de prijs voor “Ondernemer van het jaar” uit. De ondernemersprijs is een onderscheiding voor een geleverde prestatie of een genomen initiatief dat in het belang is van:
  • de gemeente Waterland (ambassadeur)
  • het bedrijfsleven in de gemeente Waterland (stimulering bedrijfsleven/milieu)
  • de inwoners in de gemeente Waterland (werkgelegenheid/sociale betrokkenheid)
  • innovatief werken (ontwikkeling producten/maatschappelijk verantwoord ondernemen)
De prijs bestaat uit een door kunstenaar Malisca Muller uit Monnickendam gemaakt object en een cheque ter waarde van € 250,-- die besteed moet worden aan een Waterlands(e) initiatief of activiteit.
 
Proces
Het bepalen van de winnaar van de Ondernemersprijs verloopt via een vaste procedure. Er wordt een aantal bedrijven genomineerd waarop via de website van de Ondernemersvereniging Waterland gestemd kan worden. Daarnaast worden de genomineerde bedrijven door de jury bezocht. Op basis van het aantal verkregen stemmen en de beoordeling van het bedrijfsbezoek wordt uiteindelijk bepaald wie de winnaar is. Ditmaal waren de genomineerde bedrijven Style Fashion & Living in Monnickendam, Waterland Installtietechniek in Broek in Waterland en Dierenkliniek Broek in Broek in Waterland.
 
Jury
De jury was dit jaar als volgt samengesteld: Jean van der Hoeven (Portefeuillehouder Economische Zaken gemeente Waterland), Bas van Baarsen (Ondernemersvereniging Waterland), Janine Klein (Directeur Spelvaut) en Julian Oosterloo van Sako Juwelier (winnaar van vorig jaar).
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 2 januari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina