naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente honoreert verzoek ER aanpassen groenstrook Kets - Buurt 2
 
Tijdens het halfjaarlijks overleg met onze kernwethouder Gabrielle Bekhuis bespreekt de Eilandraad onder andere punten die in de openbare ruimte verbeterd kunnen worden. De groenstrook Kets, evenwijdig aan Buurt 2, is zo een verbeterpunt. Deze beoogde groenstrook is feitelijk een modderstrook welke ook nog eens langs de hoofdroute van onze toeristen ligt. Niet echt een visitekaartje voor Marken dus. De oorzaak is vooral een slechte afwatering. Door de aangrenzende hoge houten damwand kan overtollig regenwater namelijk niet de sloot inlopen en de in de groenstrook aanwezige kolken raken snel verstopt. Als er ook nog wordt geparkeerd in deze strook dan overleeft geen enkele beplanting dit.
 
De oplossing is simpel en naar verwachting effectief (zie het principedetail). De huidige opsluitband van de weg wordt hoger aangebracht en de kolken, die nu in de groenstrook staan, komen voor deze band te staan. Zo wordt parkeren lastiger en loopt het regenwater vanaf de weg niet meer de groenstrook in. Gemeente Waterland start vanaf maandag 16 januari 2017 met deze werkzaamheden en naar verwachting zal in maart/april 2017 nieuwe beplanting worden aangebracht. Tijdens de werkzaamheden is de weg richting Buurt 3 uiteraard gestremd voor autoverkeer.
 
Ziet u ook punten in de openbare ruimte die verbeterd moeten worden? .. geeft u deze dan door via info@eilandraad.nl. Tijdens de eerstvolgende schouwronde met onze kernwethouder nemen wij deze punten mee. Deze eerstvolgende schouwronde is op dinsdag 9 mei 2017.
 
Gepubliceerd maandag 2 januari 2017

Bron: Stichting Eilandraad Marken, donderdag 5 januari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina