naar Marker Nieuws indexpagina
MESMJ Kerstoptocht 2016 op Marken (video)
zaterdag 24 december 2016
De Marker Evenementen Stichting (MES) organiseert in samenwerking met de Stichting Marker Jongeren (SMJ) al vele jaren de Kerstoptocht op Marken. Dit jaar was het al weer het 15e jaar op rij dat de Kerstman samen met zijn vrouw cadeaus rond ging brengen op de dag voor Kerstmis.

De stoet begon om 16.30 uur bij jeugdgebouw 'De Zonnewijzer' aan de rondrit over het voormalig eiland. Een aantal uur daarvoor waren de vele vrijwilligers al in touw om de "arrenslee" van de Kerstman in orde te maken. Deze werd voorzien van verlichting en geluid. En zo ging de prachtig verlichte slee samen met de Kerstman en zijn vrouw op weg over het eiland, terwijl uit de speakers allerlei Kerstliederen klonken.

Bij de organisatie van de Kerstoptocht konden de inwoners van Marken een cadeau inleveren met daarop een naam en adres. Die werden dan door de Kerstman en zijn vrouw langs gebracht. Veel inwoners gaven hier gehoor aan en dus duurde de rondrit vele uren. Maar bij elk huis werd de deur met een grote glimlach open gedaan.

Ook wordt tijdens de Kerstoptocht altijd het 'Mooist verlichte huis' van Marken gekozen, en dit jaar was dit het huis van Danielle en Jaap Schipper op de Kerkbuurt. Als winnaar krijgen zij een grote verlichte sneeuwpop in de tuin met daarop duidelijk te zien dat dit het mooist verlichte huis van Marken is.
Camera & montage : Jeroen Kistemaker
Gepubliceerd maandag 2 januari 2017

Bron: Omroep PIM, donderdag 5 januari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina