naar Marker Nieuws indexpagina
Kerstpakkettenactie op Marken voor voedselbank wederom geslaagd
Eerste lustrum voor de organisatie
De dames zijn ook dit jaar zeer tevreden met wat er is opgehaald voor de voedselbank; Marken BEDANKT !!, namens de voedselbank.
Wat begon als een idee op een verjaardag, is bij de dames Trijntje Boes-Boes en Willy Bosch-Uithuisje uit Marken, uitgegroeid tot een geweldig initiatief. Voor het vijfde jaar op rij, konden de dames, met hulp van vele vrijwilligers, vele artikelen naar de voedselbank in Purmerend brengen. Ruim 50 kratjes met etenswaren, werden rond de klok van half één weggebracht naar de voedselbank.
 
In december 2012 zaten de beide dames gezellig op een verjaardag te praten over de vele artikelen in de kerstpakketten, die niet gebruikt dan wel weggegooid worden. Het onderwerp voedselbank kwam ter sprake en het idee voor de actie was geboren.
 
Er konden door de bewoners van Marken op twee dagen spullen worden ingeleverd voor de Deen supermarkt op Marken. Deen gaf volledige medewerking aan het project. Zaterdagmiddag, na het tweede inzamelmoment, werden alle artikelen naar de Voedselbank aan de Van IJsendijkstraat 164 in Purmerend gebracht.
 
Al met al kan kunnen de dames terugkijken op wederom een geslaagde actie, welke ook komend jaar zal worden herhaald.
V.l.n.r. : Filiaalmanager Adrie van Lopik, Sijmon Zondervan, Piet Boes, Willy Uithuisje, Trijntje Boes en Frida Sterkenburg
Er werden ruim vier van deze karren met elk 12 kratjes opgehaald op Marken Kratjes inladen
Om 12.19 uur werden de auto's gestart en de artikelen naar Purmerend gebracht
   

Bron: PepProductions, zaterdag 7 januari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina