naar Marker Nieuws indexpagina
Dorpshuis ‘Het Trefpunt' ontvangt donatie van jubilerende verzekeraar Nh1816
cheque van € 10.000
Bestuur van dorpshuis 'Het Trefpunt' met Pieter Commandeur en Vivienne Groot-Commandeur van Regio Verzekeringen Marken
-
Tijdens de nieuwjaarsreceptie in dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken werden bestuur en vrijwilligers van het dorpshuis blij verrast. Uit handen van de lokale verzekeringsadviseur Pieter Commandeur ontvingen zij een cheque van € 10.000,-.
 
Het nieuwe jaar begint goed voor het dorpshuis, want met dit bedrag kan het Trefpunt zijn plannen concreet maken om het lichtnetwerk te vernieuwen en duurzaam te maken. Dorpshuis ’Het Trefpunt' werd in 1977 opgericht en is sinds 2005 zelfstandig zonder financiële inbreng van de gemeente. Vele vrijwilligers zetten zich in voor het dorpshuis.

Het gebouw is een bekend centrum voor de bewoners van Marken en wordt door jong en oud en door meerdere verenigingen intensief gebruikt. De verlichting in het pand stamt nog uit het jaar van de oprichting en is hard toe aan modernisering. Een kostbare zaak, waarbij de donatie van Nh1816 erg gelegen komt.
 
Vanuit zijn betrokkenheid bij de maatschappij en lokale goede doelen, heeft Pieter Commandeur van Regio Verzekeringen Marken met succes een aanvraag ingediend bij Stichting Goede Doelen Nh1816. De donatie aan het Trefpunt is onderdeel van een actie die de 200 jaar oude verzekeraar in Oudkarspel had opgezet en waarbij in totaal 1,3 miljoen euro werd besteed aan goede doelen in heel Nederland.
 
Regio Verzekeringen Marken is een advieskantoor op Marken dat het verenigingsleven en vrijwilligerswerk in de omgeving zeer serieus neemt. Dit hebben zij bijvoorbeeld ook laten zien door de KNRM Reddingbootdag te ondersteunen die op 30 april van afgelopen jaar op Marken werd gehouden. Pieter Commandeur: "Als lokale adviseur vind ik het van belang maatschappelijke projecten op Marken te ondersteunen, zodat wij met elkaar kunnen blijven genieten van al het moois dat ons eiland te bieden heeft".
 
Het jubileumjaar 2016 stond voor Nh1816 in het teken van twee eeuwen hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Daar komt verzekeren immers op neer: het bieden van zekerheid aan mensen die in een vervelende situatie zitten. Nh1816 voert een maatschappelijk verantwoord beleid. Om dit kracht bij te zetten hebben zij in het jaar 2016 verzekerden, medewerkers en het intermediair uitgenodigd een project voor het goede doel aan te dragen. Met succes want hier is veel gehoor aan gegeven. De aanvragen hebben geleid tot donaties aan ruim vijftig goede doelen.
 
-

 

Bron: PepProductions, zondag 8 januari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina