naar Marker Nieuws indexpagina
Kerstboomverbranding op Marken en in Broek in Waterland (video)
zaterdag 7 januari 2017

 

De Kerst is voorbij en traditioneel staat voor Marken en Broek in Waterland op de eerste zaterdag van het jaar de kerstboomverbranding op het programma. Samen met de gemeente Waterland organiseren brandweerpost Marken en Broek in Waterland de kerstboomverbranding.
 
Kinderen uit de beide dorpen dorp gaan langs de deuren om kerstbomen te verzamelen. Sommigen slepen de kerstbomen al lopend naar hun opslagplaats, anderen maken gebruik van een kruiwagen of schakelen de auto van papa en mama in.
Enkele groepjes kinderen wisten ruim 100 kerstbomen bij elkaar te verzamelen!

Op zaterdag mochten de kinderen de door hun verzamelde kerstbomen naar de verbrandingsplek brengen. In ruil hiervoor krijgen ze van de gemeente Waterland 0,25 per kerstboom.

Op Marken worden de kerstbomen aan de Oostdijk tussen de Minneweg en de vuurtoren in brand gestoken, en in Broek in Waterland verzamelt iedereen zich op de Van Disweg achter de voetbalvelden.

Op Marken had een groepje jongens een hele originele bestemming voor hun opbrengst: zij doneren hun 100 euro aan Stichting KiKa en Stichting Dierenlot. En in Broek in Waterland mochten de kinderen met de brandweerauto mee naar de kazerne rijden. Daar kregen ze een warme kop chocolademelk en daarna ging de rit, onder de luide sirene, weer terug naar de Van Disweg.

Kerst is hierbij afgesloten, de spaarpotjes van de kinderen zijn weer gevuld en de brandweer van beide dorpen kan terugkijken op een goed verlopen kerstboomverbranding

 

Bron: Omroep PIM, vrijdag 13 januari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina