naar Marker Nieuws indexpagina
Kemal Sik is nu officieel ‘Mereker’
Daphne Zondervan, Kemal Sik en Luzette Wagenaar-Kroon
 
Op het gemeentehuis van de gemeente Waterland in Monnickendam werden afgelopen maandag een aantal personen door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon genaturaliseerd tot Nederlander. Tijdens deze ceremonie werd ook de op Marken woonachtige Kemal Sik officieel Nederlander en ‘Mereker’.
 
Kemal woont sedert 2011 op Marken en is getrouwd met Daphne Zondervan. Het paar heeft twee kinderen, Lara en Daan. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Turkije.  Maar velen zullen hem kennen als het gezicht van Brasserie Restaurant ‘De Taanketel’ aan de haven van Marken. Door z’n Turkse achtergrond wordt ‘de Taanketel’ ook door vele Turkse gasten bezocht.
 
Hoe verloopt de naturalisatieceremonie?
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. De naturalisatieceremonie vindt meestal plaats op 15 december tijdens de nationale naturalisatiedag , maar gemeentes mogen ook extra ceremoniedagen organiseren, zoals de gemeente Waterland afgelopen maandag.
 
De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. De gemeente organiseert de naturalisatieceremonie. Iedereen die Nederlander wil worden moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring van verbondenheid afleggen. De persoon belooft hiermee de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en dit heeft Kemal dus ook gedaan. Hij mag dan ook op woensdag 15 maart aanstaande stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.
 
Met dank aan Kemal Sik voor de foto's

Bron: PepProductions, dinsdag 7 februari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina