naar Marker Nieuws indexpagina
‘Duurzame Warmte Markt’ in Oosthuizen op woensdag 1 maart
 
Er bestaat al lang een heel goede set van oplossingen om zonder gas, kolen of olie een woning te verwarmen, te koken en te zorgen voor warm douchewater. De technologieën zijn al decennia oud maar zijn ‘op de plank blijven liggen’ omdat de westerse wereld lange tijd terug besloot om voorrang te geven aan het gebruik van aardgas.
 
Maar het fossiele aardgas raakt op en zal in ieder geval duurder worden in komende jaren. Zodoende is er een gezonde hernieuwde interesse ontstaan om die vergeten technologieën verder te ontwikkelen. Zo is er voor moderne burgers toch een goed alternatief om op duurzame wijze de eigen woning behaaglijk warm te maken.
 
Meerdere installateurs in eigen regio Zeevang doen mee aan deze ‘Duurzame Warmte Markt’ in Oosthuizen. Huiseigenaren kunnen hier een goed idee krijgen hoe een woning in komende jaren stapsgewijs aangepast kan worden om uiteindelijk (vrijwel) geheel zonder fossiel gas toch aangenaam te wonen,douchen en koken.
Naast een 10-tal installateurs die u de isolatie - en warmte* - technieken tonen en kunnen uitleggen, zullen er ook vertegenwoordiger zijn van landelijke instanties die gaan over subsidies van ‘Den Haag’, of goedkope leningen (rente 2,6%) voor particulieren.
 
Als het door u nog steeds ingewikkeld wordt gevonden dan kunt u een afspraak maken voor een ‘maatwerk gesprek’ bij u thuis. Tevens kunt u een afspraak maken voor een warmtescan van uw woning om zo de grootste isolatie gebreken op te sporen. Zeker voor woningen van pre-1990 is een warmtescan waardevol.
 
Locatie/tijd ‘Duurzame Warmte Markt’: 19.00 - 22.00 uur, woensdag 1 maart, De Groote Molen, Oosthuizen
 
vloerverwarming
LTV-radiator
solar heat-pipes
warmtepomp (lucht of bodem)
IR-warmtepaneel
HR++ isolatieglas
instant water-heater
‘upfallshower’
 

Bron: Jan Tessel, donderdag 16 februari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina