naar Marker Nieuws indexpagina
Plaatsing 'De Rietlandenbrug' op Marken
Wat begon als één plank over de sloot, wordt nu een officiële brug
 
Op maandag 20 februari 2017 starten wij met het aanbrengen van een nieuwe voetgangersbrug tussen Kerkbuurt en Buurterstraat ter hoogte van Kerkbuurt nummer 189. De onveilige situatie met de losliggende plank wordt daardoor opgeheven.
 
Aangezien de brug met name dient voor scholieren van Basisschool 'De Rietlanden', is de brug genoemd “De Rietlandenbrug”. Uniek aan deze brug is dat voor het brugdek en de leuningen milieuvriendelijk verduurzaamd FSC naaldhout is toegepast (Accoya). Dit in de plaats van FSC tropisch hardhout. Het Accoya hout heeft dezelfde sterkte-eigenschappen als tropisch hardhout en is daarom een verantwoorde keuze.
 
Kerkbuurt en Buurterstraat zijn gedurende de werkzaamheden bereikbaar voor verkeer. Enige stremming valt echter niet uit te sluiten. Het werk duurt maximaal één week en wordt uitgevoerd door het aannemersbedrijf Van Geemen B.V.
 
Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder, de heer Jordy Winter van Van Geemen B.V.  Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0299) 640 625, of via het e-mailadres info@vangeemen.nl t.a.v. de heer Jordy Winter.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 16 februari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina