naar Marker Nieuws indexpagina
‘Een brug te hoog’ op Marken
'De Rietlandenbrug' hangt weer in de takels
 
Arnhem had in 1944 ‘Een brug te ver’, maar Marken had vandaag ‘Een brug te hoog’. Het gaat op Marken om ‘De Rietlandenbrug’, de oeververbinding tussen Kerkbuurt en Buurterstraat.
 
Dinsdag 21 februari had aannemersbedrijf Van Geemen B.V. uit Monnickendam de brug, volgens tekening, geplaatst. Maar de afstap hoogte aan de Kerkbuurt zijde, was door toezichthouder van de gemeente Waterland en Van Geemen niet goed ingeschat. De afstap bleek, na het plaatsen, te hoog te zijn. Het gaat om ongeveer 20 centimeter.
 
Woensdag is de brug weer van z’n plek gehaald en hebben Willem van Halteren en Martin Nordmann, medewerkers van Van Geemen, de beschoeiing ingezaagd en ook de funderingspalen ingekort.
 
Verkeersveiligheid
De oorspronkelijke afstap had wel een remmende werking voor eventuele fietsers (verkeersveiligheid). Personen, veelal kinderen,  konden dan niet in één lijn vanuit het ‘Kerkland’ ‘De Rietlandenbrug’ oprijden, terwijl er wel auto verkeer van links en rechts kan komen. Maar deze natuurlijke belemmering is dus nu verwijderd.
 
Bestrating
Pieter Korstman was, namens Van Geemen, woensdagmorgen gestart met de bestratingswerkzaamheden. Hij moest later op de dag z’n bestratings bandjes ook aanpassen.
 
Lantaarnpaal
De LED (130 graden) lamp in de lantaarnpaal, welke naast de brug staat, is na een telefoontje van de redactie, binnen 24 uur vervangen door een rondschijnende (360 graden) LED lamp, zodat de brug ‘avonds goed verlicht is.
 
Donderdag wordt de brug teruggeplaatst.
 
De takels worden om de brug gelegd De takels worden om de brug gelegd
  De onderdelen worden losgemaakt
  Pieter Korstman
Martin zaagt de funderingspalen korter De funderingspalen worden 20 cm ingekort
Een begin van het straatwerk  
Beschoeiing is ingezaagd en de funderingspalen zijn ingekort  
donderdag 23 februari 2017:

Bron: PepProductions, woensdag 22 februari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina