naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente & Provincie willen af van 'weesfietsen en fietswrakken'
 
Gemeente Waterland en Provincie Noord-Holland willen af van de vele "weesfietsen en fietswrakken" bij de verschillende bushaltes.
Steeds vaker worden er fietswrakken en achtergelaten fietsen (weesfietsen) aangetroffen bij de verschillende bushaltes in de gemeente Waterland. Recentelijk zijn wij weer begonnen met het stickeren van deze weesfietsen en fietswrakken. 

Bent u eigenaar van een "weesfiets of fietswrak" en staat uw fiets al langere tijd ongebruikt in de stalling? Doe uw omgeving een plezier en haal de fiets dan snel weg. Uiteindelijk zullen wij deze ongebruikte fietsen verwijderen.
 
Weghalen van weesfietsen is onderdeel van programma Bereikbaarheid Waterland
De gemeente Waterland werkt samen met de provincie, de vervoerregio en een aantal gemeenten aan het programma Bereikbaarheid Waterland. Een onderdeel daarvan is een goed openbaar vervoerssysteem met bijbehorende voorzieningen. Het goed kunnen stallen van je fiets bij een OV-halte betreft een dergelijke voorziening. Vooral in een omgeving als Waterland waarin veel mensen de fiets gebruiken om aansluiting te vinden met het openbaar vervoer.
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 27 februari 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina