naar Marker Nieuws indexpagina
Start verbouw voormalige gemeentehuis op Marken
 
Op vrijdag 3 maart 2017 vindt om 10.30 uur de feestelijke start plaats van de verbouw naar vijf appartementen van het voormalige gemeentehuis aan de Kerkbuurt 22 op Marken.
 
Wethouder Jean van der Hoeven hijst hiervoor, op het voor Marken bij Koningsdag overbekende balkonnetje, de vlag van de gemeente Waterland. Aardig detail hierbij is dat de vlag, in de nieuwe stijl, voor het eerst officieel wordt getoond.
 
Het pand is in 1967 gebouwd en tot 1993 als gemeentehuis in gebruik geweest. Vanaf 1993 is het in bezit van de familie de Groot. De eerste tien jaar was er een postagentschap in gevestigd. Daarna is het omgebouwd tot een pension (B&B) waar men voor korte tijd een kamer kon huren. In 2016 is er door ontwikkelaar GreenFields TAD overeenstemming bereikt met de familie De Groot om het pand aan te kopen met als uitgangspunt om het te verbouwen tot vijf appartementen.
 
De appartementen worden gerealiseerd binnen het bestaande pand. De buitenzijde wijzigt op een nieuw gevelkozijn en dakkapel na, niet. Vanzelfsprekend moet alles voldoen aan de huidige eisen en dit heeft soms tot gevolg dat een mooie houten vloer of plafond met een betimmering moet worden afgedekt. Het kenmerkende glas-in-loodraam aan de achterzijde blijft volledig in takt en heeft een beschermde status. Ook het gebruik van het balkon met Koningsdag is een traditie die een koper ook in de toekomst moet respecteren.
 
De verbouwing is in handen van Braak Bouw B.V. uit Westbeemster. Volkert Makelaardij uit Purmerend verzorgt de verkoop. Inmiddels zijn twee appartementen verkocht. De appartementen variëren in prijs vanaf € 155.500,- tot € 196.500,-. De appartementen op de verdieping kijken uit over het pittoreske daklandschap van het historische Marken. Het grote appartement in de kapverdieping heeft daarnaast via een dubbel panoramavenster annex balkon ook nog een fantastisch vergezicht op de Gouwzee.
 
Alle informatie over de vijf koop appartementen op Kerkbuurt 22 te Marken

Bron: GreenFields TAD B.V., woensdag 1 maart 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina