naar Marker Nieuws indexpagina
Verbouw voormalig gemeentehuis op Marken gaat van start
V.l.n.r. : Cor Mooij (Greenfields TAD), Willem Haars (Volkert Makelaardij) en wethouder Jean van der Hoeven
 
Wethouder Jean van der Hoeven heeft vrijdag, middels het hijsen van de vlag van de gemeente Waterland, het startsein gegeven voor de verbouw naar vijf appartementen van het voormalig gemeentehuis aan de Kerkbuurt 22 op Marken.
 
Het pand is in 1967 gebouwd en tot 1993 als gemeentehuis in gebruik geweest. Vanaf 1993 was het in bezit van de familie de Groot. De eerste 10 jaar was er een postagentschap in gevestigd. Daarna is het omgebouwd tot een Bed & Breakfast.
 
In 2016 is er door ontwikkelaar ‘GreenFields TAD B.V.’ overeenstemming bereikt met de familie de Groot om het pand aan te kopen met als uitgangspunt om het te verbouwen tot vijf appartementen. De appartementen worden gerealiseerd binnen het bestaande pand. De buitenzijde wijzigt op een nieuw gevelkozijn en dakkapel na, niet.
 
Vanzelfsprekend moet alles voldoen aan de huidige eisen en dit heeft soms tot gevolg dat een mooie houten vloer of plafond met een betimmering moet worden afgedekt. Het kenmerkende glas-in-loodraam aan de achterzijde blijft volledig in takt en heeft een beschermde status. Ook het gebruik van het balkon met Koningsdag is een traditie die een koper ook in de toekomst moet respecteren.
 
De verbouwing is in handen van Braak Bouw B.V. uit Westbeemster. Volkert Makelaardij uit Purmerend verzorgt de verkoop. Inmiddels zijn twee appartementen verkocht. De appartementen variëren in prijs vanaf € 155.500,- tot € 196.500,-. De tekeningen zijn gemaakt door Bouwbureau Klaas Zeeman.
 
De appartementen op de verdieping kijken uit over het pittoreske daklandschap van het Marken. Het grote appartement in de kapverdieping heeft daarnaast via een dubbel panoramavenster annex balkon ook nog een fantastisch vergezicht op de Gouwzee.
 
 

Ontvangst met koffie en een gebakje

Toespraken

Cor Mooij (Greenfields TAD) en Willem Haars (Volkert Makelaardij) Cor Mooij (Greenfields TAD)
  wethouder Jean van der Hoeven

Vlaghijsen

Een toost uitbrengen

Alle informatie over de vijf koop appartementen op Kerkbuurt 22 te Marken

Bron: PepProductions, vrijdag 3 maart 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina