naar Marker Nieuws indexpagina
Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) bezocht Marken
V.l.n.r. : Wim Terlouw, Jaap Visser en Bas Eickhout
 
Europarlementariër Bas Eickhout van GroenLinks heeft zaterdag een bezoek gebracht aan Marken. Dit deed hij samen met Laura Bromet, kandidaat voor de Tweede Kamer-fractie van GroenLinks en een aantal leden van diezelfde partij. Na het bezoek aan Marken ging het gezelschap verder naar Landsmeer en Purmerend.
 
Rond de klok van tien arriveerden Bas Eickhout en Laura Bromet op Marken. De ochtend werd geopend door Jaap Visser, bestuurslid van de coöperatie ‘Zon op Marken’. Vervolgens vertelde melkveehouder en weidevogelbeheerder Wim Terlouw over z’n boerderij en z’n rol als weidevogelbeheerder op Marken. Daarna ging het gezelschap naar buiten, waar Jaap Visser het één en ander vertelde over het zonne-energie project ‘Zon op Marken’.  De 437 zonnepanelen op het dak van de stal van Terlouw maken daar deel van uit. De rol van ‘Zon op Marken’ in het project en dat de familie Terlouw voor elektra zelfvoorzienend is, werd niet vergeten door Visser.
 
Na een kopje koffie of thee, met eventueel een ‘Mereker’ likeurtje, vertrok om half twaalf de groep naar het veenweidegebied in het Twiske aan de kant van Landsmeer en eindigen hun tocht in Waterland voor behoud en versterking van de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden in de regio Zaanstreek-Waterland bij het bedreigde Beusebos in Purmerend.
 
  Vincent Koerse  
  Jaap Visser Wim Terlouw
Bas Eickhout en Patty de Jong (Omroep PIM) Wim Terlouw geeft uitleg over z'n bedrijf  
  Wim Terlouw geeft uitleg over het weidevogelbeheer  
Interview voor Omroep PIM Interview voor Omroep PIM  
Bas Eickhout ontvangt van Bert Bakker twee cadeaus  

Bron: PepProductions, zaterdag 4 maart 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina