naar Marker Nieuws indexpagina
Dood van Cora Troost (70) nog altijd in nevelen gehuld (video)
 
Op maandag 27 februari 2017 werd langs de Uitdammerdijk, tussen Uitdam en Durgerdam, het lichaam van de 70-jarige Cora Troost uit Marken gevonden. Haar dood is in nevelen gehuld en de politie vraagt daarom de hulp van het publiek.
 
Volgens het tv-programma Opsporing Verzocht, dat dinsdag 14 maart (zie video) aandacht besteedde aan de zaak, stond Cora's auto - een Mini Cooper - 250 meter verderop, met de neus in de richting van Marken. De auto was afgesloten, de sleutel zat in Cora's zak. 
 
Opmerkelijk
De dood van de vrouw is opmerkelijk, want ze was zeer fit en energiek en had goed contact met haar kinderen en vriendinnen. Ze trainde regelmatig en hield ervan de natuur in te trekken op zoek naar vogels. Sinds zaterdag 25 februari 2017 is niets van Cora vernomen, wat ongebruikelijk was. Haar familie is in eerste instantie zelf naar Cora gaan zoeken en vond haar auto. Een speurhond van de politie vond vervolgens haar lichaam. 
 
De politie denkt dat Cora zaterdag 25 februari 2017 in alle vroegte van haar huis aan de Rozewerf op Marken is vertrokken. Twee dagen later werd haar lichaam gevonden. Wat ze in de tussentijd heeft gedaan en hoe ze in het water terecht is gekomen, is onduidelijk. 
 
Opvallend
Cora was door haar rode, krullende haar een opvallende verschijning in Marken. Verder droeg ze op de dag dat ze verdween een blauw jack met daaronder een zwarte schipperstrui. Ook droeg ze een blauwe spijkerbroek, zwarte gevoerde laarsjes en zwarte handschoenen.
 
De politie wil heel graag weten wat er met Cora is gebeurd en is dan ook dringend op zoek naar mensen die haar nog gezien of gesproken hebben tussen zaterdag 25 en maandag 27 februari 2017. De politie hoort ook graag of er mensen zijn die weten of Cora problemen had.
 
Politie pagina over zaak 'Cora Troost' voor melden van tips

Bron: Opsporing Verzocht, woensdag 15 maart 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina